Hummus cu ardei copti

10 noiembrie 2016Diva in Bucatarie

Hummus cu ardei copti. Hummus cu ardei copt, reteta simpla si usoasa. Pasta de naut. Hummus cu ardei gustos si sanatos.

Hummus cu ardei copt, reteta simpla si usoasa. Pasta de naut. Hummus cu ardei gustos si sanatos.

Pornind de la reteta clasica de hummus putem realiza o multime de combinatii, care de care mai gustoase.

Hummus cu ardei copti a

Hummusul cu ardei copti este o adevarata incantare pentru papilele gustative, o sursa perfecta de fibre si proteine.

Il putem pregati pentru mic dejun, gustare, cina sau aperitiv la o masa cu prietenii. Intr-o prezentare ca cea din poza ar putea fi servit si la o masa festiva.

Reteta de hummus este una din cele mai cunoscute din bucataria orientala, iar derivata de hummus cu ardei copti este minunata!

Noi suntem iubitori de mancare libaneza asa ca mancam adesea in restaurante cu specific libanez. Incepem cu aperitive, cunoscute sub denumirea de mezze.

Rareori reusim sa mancam si fel principal. Daca vrei sa te inspiri, gasesti colectia de retete libaneze aici.

Indiferent de ce comandam hummus-ul nu lipseste de pe masa noastra. Nici baba ghanouj , falafel sau labneh. Si imi iau mereu si o cafea libaneza la ibric. Este foarte buna!

Hummus cu ardei copti nu am mancat in restaurant niciodata, dar ideea am preluat-o de pe pinterest.

Tot de acolo m-am inspirat pentru retetele de hummus cu avocado sau leurda.

Hummus cu sfecla rosie am mancat prima oara in Polonia la un workshop culinar Panasonic.

Am citit ca prima oara reteta de hummus in varianta de pasta din naut cu pasta de tahini a fost realizata prima oara in Cairo, a fost preluata de restul bucatariilor orientale, apoi a fost adoptata de tot mapamondul.

Important pentru gustul final este uleiul de masline de calitate. Sucul de lamaie este important pentru asocierea cu pasta de tahini.

In general reteta de hummus se face cu naut hidratat si fiert. Dar, din fericire, exista si conserve (unele chiar bio). Eu folosesc conserve bio ce se pot comanda si online.

Iata lista mea de ingrediente si modul de preparare pentru hummus cu ardei copti:

Ingrediente hummus cu ardei copti:

350 g naut fiert (din conserva)

1 ardei gras rosu copt (100 g dupa ce a fost curatat de seminte, cotor si coaja)

1 catel mare usturoi

50 ml ulei masline

50 ml apa in care fiert sau din conserva

1 lingurita sos tahini

1 varf cutit paprika afumata

1 varf cutit sumac

2 linguri suc lamaie

sare

Cum se face hummus cu ardei copti:

Am copt ardeiul gras rosu (poate fi si kapia) la gratar sau direct pe flacara aragazului. L-am lasat sa se raceasca, apoi l-am curatat.Am indepartat cotorul, semintele si resturile de coji arse.

Am scurs nautul conservat, dar am pastrat lichidul.

Am pus nautul intr-un bol cu apa calda, apoi am frecat boabele intre maini. Coaja se va dezlipi de cele mai multe boabe.

Este esentiala indepartarea acesteia pentru ca hummusul sa fie fin si cremos.

Am pus boabele de naut intr-un robot vertical, ardeiul curatat si am adaugat 100 ml din lichidul pastrat (dar a fost nevoie de mai mult).

Am mai pus 1 lingura varfuita bine de pasta tahini, sucul de la ½ lamaie, chimion pudra, optional 1 catel mic de usturoi, sare si ulei masline.

Am pasat cu ajutorul unui mixer vertical nautul si restul ingredientelor pana am obtinut o crema fina si omogena.

Daca crema este prea groasa mai puneti lichid din conserva si suc de lamaie.

hummus-cu-ardei-copti-1hummus-cu-ardei-copti-2

Se gusta si se adauga in functie de preferinte sare, suc de lamaie, paprika, sumac sau usturoi.

Pe cat de simplu se pregateste, pe atat de bun este!

hummus-cu-ardei-copti-diva-b

Servire hummus cu ardei copti:

Poate fi pus in bol si decorat cu ulei de masline si seminte de pin sau poate fi pus in paharele mici (verrine) si decorat cu bete de legume.

Este bine sa fie insotit si alte aperitive libaneze.

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro.

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *