Pulpe de rata cu varza rosie calita

4 noiembrie 2016Diva in Bucatarie

Pulpe de rata cu varza rosie calita. Pulpe de rata cu varza rosie calita, pofte implinite intr-o zi mohorata de toamna.

Pulpe de rata cu Varză rosie călită

Pulpe de rata cu varza rosie calita, pofte implinite intr-o zi mohorata de toamna.

Culori frumoase in farfurie, asortate la culorile anotimpului, arome, gusturi si texturi perfecte ce transforma un pranz obisnuit intr-unul special.

Desi imi place carnea de rata si o gatesc macar la 3-4 luni, nu stiu cum se face ca pe blog nu am decat reteta de rata pe varza calita si, de azi, reteta de pulpe de rata cu varza rosie calita.

Am pregatit aceasta reteta inspirata fiind de bucataria ungureasca.

In cazul in care ati ajuns prima oara pe blog va pun la curent cu faptul ca sotul meu este ungur, asa ca este normal sa va aduc si astfel de retete.

Mai am pe blog o reteta de  varza rosie calita, de inspiratie nemteasca. Pe aceea am mancat-o in prima vacanta petrecuta cu sotul meu in Germania, la prietenii lor de familie, oameni faini si foarte primitori ce mi-au ramas la suflet.

Mama mea nu a pregatit in viata ei varza rosie calita si a strambat putin din nas cand a auzit ce vreau sa gatesc.

I-a placut insa foarte mult, asa ca ma simt incurajata si postez reteta cu speranta ca o veti gasi si voi la fel de gustoasa.

In ceea ce priveste carnea de rata recunosc ca imi plac mai mult pulpele. Si nu exista pulpa de pasare mai buna ca cea de rata.

Carnea rosie, gust dulceag, pielea usor grasa ce devine crocanta in timpul procesului de gatire, sunt fix ceea ce imi place la acestea. In plus, se gatesc usor. Promit ca nu veti face eforturi mari si nu aveti nevoie de tehnici speciale pentru a pregati pulpe de rata cu varza rosie calita! Daca respectati indicatiile mele nu aveti cum sa dati gres.

In ceea ce priveste varza rosie calita nu va temeti ca nu va fi ce trebuie, chiar daca la inceput mirosul ei nu va inspira prea mult. Scortisoara, chimenul si marul sunt cele care contribuie la gustul extraordinar de bun. Si ar mai fi si sosul caramel. Deja v-am lasat multe indicii legate de gustul final, dar daca as putea v-as trimite ceva din gustul acesteia. Sunt sigura ca asa v-as convinge. Reteta merita nota maxima!

Cred ca si voi veti indragi carnea de rata daca vetipregati aceste pulpe de rata cu varza rosie calita.

Cu aceasta reteta de friptura poti sa ii strangi rapid la masa pe ai tai, caci ar merge la fix pentru pranzul in familie intr-o zi de duminica.

Pulpe de rata cu varza rosie calita

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru pulpe de rata cu varza rosie calita.

INGREDIENTE:

(pentru 2 persoane)

2 pulpe de rata

2 mere rosii dulci – mari

1 ceapa rosie

70 ml apa

30 ml vin alb

sare

piper

Pentru varza rosie calita:

1 varza rosie mica

1 mar mare dulce (sau 2 mere medii)

120 g zahar tos

1/4 lingurita pudra de scortisoara

4-5 cuisoare

1 lingurita seminte chimen

120 g unt

50 ml otet de mere

30 ml apa

PREPARARE:

Spalam pulpele de rata, le uscam, apoi le parlim daca mai au fulgi pe ele. Le crestam pielea usor, doar cat sa ajungem la carne, le condimentam cu sare si piper si le aranjam intr-un vas termorezistent. Punem pe langa pulpele de rata felii de mere si o ceapa rosie curatata si taiata felii groase. Turnam apa si vinul, acoperim cu o folie de staniol si coacem pulpele timp de aproximativ 2 ore la 160°C, apoi scoatem folia si le rumenim pe ambele parti crescand temperatura cuptorului la 200°C. Sunt gata cand pielea este bine rumenita iar carnea usor de patruns cu o furculita.

pulpe-rata-cu-varza-1pulpe-rata-cu-varza-2

Taiem varza rosie fideluta, avand grija sa eliminam cotorul. O punem intr-o oala incapatoare, adaugam 2 linguri zahar, scortisoara, cuisoare si merele rase. Separat, intr-o alta oala, caramelizam zaharul pana devine auriu, adaugam untul si amestecam usor.

pulpe-rata-cu-varza-3pulpe-rata-cu-varza-4

Oprim focul, turnam otetul cu apa peste sosul caramel, iar sosul final il punem peste varza. Fierbem varza cu caramel si mere rase pana devine moale si se evapora tot lichidul, la foc mic-mediu, cu capac. Daca este nevoie putem sa mai adaugam apa si sa continuam fierberea pana aceasta devine moale si gustoasa.

Punem pe un platou pulpele si varza si mancam.

Alta reteta de rata cu varza calita gasiti aici.

Ileana Serb a incercat reteta si I-a placut. Multumesc, draga mea!

Iata ce bunatate a pregatit Gabi Popescu. Varza si prepelite! Un mare like!!!

Arata tare bine si pulpa pregatite de Diana Tanase, nu-i asa?

Multumesc Georgi Ghi pentru poza si impresii!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Daca vreti sa vedeti reteta video pe eran mare apasati pe „watch on YouTube”.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Sarutmana,
    Am incercat si eu reteta aceasta, pana acum am facut ani la rand numai rata pe varza, tot dupa reteta Dvs.
    Am mai mancat similar in Polonia, Germania si am zis sa incerc.
    A iesit nemaipomenti de delicioasa, combinatia este perfecta, aromata, gustul dulce-acrisor merge perfect cu rata. Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *