Mamaliga cu branza si smantana

20 octombrie 2016Diva in Bucatarie

Mamaliga cu branza si smantana. Mamaliga cu branza si smantana nu are nevoie de o prezentare speciala. Nu stiu pe nimeni sa nu fi incercat si sa spuna ca nu ii place.

Mamaliga cu branza si smantana diva in bucatarie

Mamaliga cu branza si smantana nu are nevoie de o prezentare speciala. Nu stiu pe nimeni sa nu fi incercat si sa spuna ca nu ii place.

Nu stiu cum sa va spun, recunosc ca reteta de mamaliga cu branza si smantana este una din preferatele mele, inca de cand eram mica. Nu foarte mica, caci inainte de 7 ani nici nu vroiam sa aud de mamaliga.

Dar s-a intamplat sa ajung la tara in vacanta, o vacanta de 3 luni. Pe vremea comunistilor nu toata lumea avea acces la paine. In Bucuresti eram norocosi, nu era pe ratie, se gasea, stateai la coada si aveam si fabrica de paine vizavi de bloc.

Deci, cum spuneam, la tara nu aveam paine. Era o raritate. Mai facea matusa-mea, mai primeau sau cumparau si ei, dar una peste alta, dupa o zi de stat flamanda, pe motiv ca eu nu vreau altceva decat paine.

Am mancat o ciorba de pui cu mamaliga, apoi o fripturica de pui cu sos de ceapa cu mamaliga si mi-a placut atat de mult, ca de a doua zi am tot cerut tot felul de combinatii.

Din acea perioada am amintirea mamaligii la cuptor in straturi cu cuiburi de oua, aceasta mamaliga cu branza si smantana, saramura de pui cu mamaliga, bulzul ciobanesc la cuptor si multe altele.

Toate retetele cu mamaliga le-am pus intr-o singura postare, pe care o puteti vedea aici. 

Mamaliga cu branza si smantana nu este o reteta complicata. Este simpla, usoara si gustoasa.

In studentie, cand veneau colegii pe la mine, aveam o prescurtare: mamaliga cu branza si smantana = MBS.

Toata lumea cunoaste in zilel noastre ce reprezinta MBS. Si, ma bucur ca sunt multe, foarte multe persoane care iubesc aceasta reteta.

Mamaliga cu branza si smantana pregatesc in general pentru cina, dar nu o refuz nici la pranz.

Mamaliga cu branza si smantana diva in bucatarie

Saptamana trecuta abia terminasem de pregatit mamaliga si urma sa luam cina, dar au venit si niste prieteni in vizita.

I-am poftit la masa si asa a inceput seria de intrebari: „Dar reteta asta de ce nu o postezi? Crezi ca A. cand a plecat din casa parintilor stia sa faca ceva?

A cautat pe net si asa a invatat sa faca chiar si banala salata orientala. ” Chiar aveau dreptate, asa ca iata cum pregatesc eu mamaliga cu branza si smantana.

INGREDIENTE:

Pentru mamaliga:

(pentru 6 persoane)

250-280 g malai

1 l apa

sare

Pentru branza:

300 g telemea

500 g branza de vaci

mai avem nevoie de smantana:

500-750 g – in functie de preferinte

PREPARARE:

Punem apa cu sare la fiert, la foc mediu. Cand se apropie de momentul in care va incepe sa fiarba adaugam putin malai, urmand sa tot punem malai cand incepe sa clocoteasca.

Avem grija sa amestecam cu un tel pentru a nu obtine cocoloase. Daca vrem o mamaliga mai tare punem mai mult malai (300-320 g), dar depinde si de tipul de malai folosit.

Mamaliga aceasta va fi nici prea moale, dar nici tare, numai buna sa putem lua cu lingura din ea, dar nici sa nu curga. Dar, cu riscul de a ma repeta, depinde mult de malaiul folosit.

O lasam sa fiarba putin, amestecand destul de des pentru a nu se lipi.

mamaliga-cu-branza-si-smantana-1mamaliga-cu-branza-si-smantana-2

Putem sa rasturnam mamaliga pe un fund de lemn sau intr-un castron adanc.

Telemeaua rasa o amestecam cu branza de vaci (in poza 2 am doua feluri de branza de vaci si telemeaua rasa), apoi fiecare isi pune in farfurie mamaliga, branza si smantana in functie de preferinte.

mamaliga-cu-branza-si-smantana-3mamaliga-cu-branza-si-smantana-4

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *