Pui cu rosii si mazare la cuptor

11 august 2016Diva in Bucatarie

Pui cu rosii si mazare la cuptor. Mancarica de mazare cu carne de pui este gustoasa. Carnea de pui se poate inlocui cu carne de curcan, cotlet sau muschiulet de porc, carne de iepure.

Pui cu rosii bune, proaspat culese din gradina si mazare este reteta pe care v-o propun azi pentru pranz. Simpla, usor de pregatit, cu ingrediente la mana oricui, eu cred ca veti fi incantati de rezultat.

Mancarica de mazare cu carne de pui este gustoasa. Carnea de pui se poate inlocui cu carne de curcan, cotlet sau muschiulet de porc, carne de iepure.

Cred ca este una din cele indragite mancari pe perioada verii, cand apare mazarea proaspata si frageda, iar rosiile din gradina sunt bine coapte. Reteta poate fi pregatita si iarna cu conserve de rosii intregi decojite  sau cuburi de rosii.

Eu nu am mazare proaspata, nu am gasit nici in piata mazare buna. Am avut experienta unor boabe de mazare proaspata la care am fiert 1.5 ore si tot tari erau. Am crezut ca nu este adevarat, ca mi se intampla o gluma proasta. Pana la urma am aruncat totul la gunoi.

De atunci prefer mazarea congelata. Se fierbe bine, rapid si este sigur buna. Daca aveti o sursa buna de mazare frageda proaspata, atunci ar fi pacat sa nu profitati de gustul bun al acesteia. Puteti folosi si mazare din conserva.

Pui cu rosii si mazare la cuptor va fi una din retele familiei, caci copiii iubesc carnea de pui, dar si mazarea.

Retetele de mazare se gatesc usor si rapid. Imi place sa am sos mult langa aceasta. Sa inmoi o bucata de paine in acel sos. Am ramas cu aceste obiceiuri din copilarie.

Reteta mea de pui cu rosii si mazare la cuptor are ingredinete ce se gasesc la indemana oricui. Este una din retetele ce au grija de bugetul familiei.

Veti gasi pe lista de ingrediente supa de pui. Va recomand din suflet sa folositi supa de pui clara, gatita in casa. Puteti face stock de pui si congelati.

Este bine sa va feriti de chimicalele din comert. Daca folositi o data sau de ori, in situatii de criza, sa spunem ca este un accident. Dar nu faceti un obicei din acest lucru!

O alta reteta indragita de ai mei este mancarea ardeleneasca de mazare cu smantana

Iata cum se face pui cu rosii si mazare si lista ingredientelor de care aveti nevoie pentru a obtine o mancare buna, pe gustul familiei.

INGREDIENTE:

(pentru 4 persoane)

400 g piept de pui

3-4 linguri ulei

1 ceapa mare

1 morcov mic ras

500 g rosii (sau 1 conserva pulpa rosii)

1 lingurita otet balsamic

2 catei mari usturoi – pisati

450 g mazare congelata

300 ml supa pui

cateva crengute cimbru

sare

boabe piper

1 lingurita varfuita faina

PREPARARE:

Calim piepul de pui taiat cuburi mari si asezonat cu sare si piper in ulei, la foc mediu, pana se rumeneste usor pe ambele parti.

pui-cu-rosii-si-mazare-la-cuptor-1pui-cu-rosii-si-mazare-la-cuptor-2

Scoatem puiul din tigaie si il lasam sa se odihneasca cat timp prajim ceapa cu morcovul ras -calim  in aceeasi tigaie. Adaugam rosiile taiate cuburi mari si continuam sa calim. Daca putem sa decojim rosiile inainte ar foarte bine, dar nu trebuie sa ne facem probleme, coaja se va lua usor dupa calirea lor.

pui-cu-rosii-si-mazare-la-cuptor-3pui-cu-rosii-si-mazare-la-cuptor-4

Punem puiul inapoi in tigaie, adaugam crema de otet balsamic, cateva fire cimbru, usturoiul pisat si mai calim putin, pana se imprietenesc aromele, apoi punem mazarea. Turnam supa clara de pui (sau apa) si lasam sa fiarba in jur de 5 minute.

pui-cu-rosii-si-mazare-la-cuptor-5pui-cu-rosii-si-mazare-la-cuptor-6

Rasturnam totul intr-un vas termorezistent cu capac si mutam vasul in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 30 minute.

Dupa acest interval scoatem 5-6 linguri din sos, dizolvam faina in el si il punem iar in vas.

Amestecam, astfel incat sa omogenizam sosul si mai lasam in cuptor 10-15 minute (fara capac).

Daca vrei sa faci ECONOMIE LA CURENT SI SA NU FOLOSESTI CUPTORUL ELECTRIC lasi la foc mic inca 20 minute.

Scoatem vasul si putem manca imediat.

Pofta buna!

pui-cu-rosii-si-mazare-la-cuptor-O

Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Iar ingredientul principal *Mazărea* nu se mai adaugă? Este neapărat nevoie de morcovi ? Este păcat să stricăm sosul legumelor proaspete de vară cu făina.Mai ales că îngrașă !

  2. Pana de curand nu mancasem niciodata mazarea cu pui cu rosii, a fost o noua descoperire pentru mine :)). De atunci sunt disperata dupa aceasta reteta, sotul meu deja s-a plictisit dar eu nu ma mai satur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *