Inghetata tiramisu fara oua

3 iulie 2016Diva in Bucatarie

Inghetata tiramisu fara oua. Inghetata tiramisu fara oua, pregatita fara masina de inghetata se face extrem de usor si rapid si este super delicioasa.

Inghetata tiramisu fara oua, pregatita fara masina de inghetata se face extrem de usor si rapid si este super delicioasa.

Plecand de la reteta clasica a cremei tiramisu ce contine mascarpone si cafea, am adaugat lapte condensat indulcit, cremos ce aduce gust, consistenta si nu lasa sa se formeze ace de gheata. In plus, am pus si o lingura de vodca ce impiedica formarea acelor de gheata.

Laptele condensat nu contine apa, asa ca este ideal pentru a fi folosit in retetele de inghetata, in locul celui clasic. Nu am folosit zahar deloc in aceasta inghetata, pentru ca este dulce laptele condensat.

Se foloseste lapte condensat in doza metalica. Nu cel pentru cafea. Il gasiti in magazinele rusesti, in cele arabesti, in Carrefour sau Auchan, dar cu siguranta si online. Eu recunosc ca imi cumpar si cand plec in vacanta, caci gasesc mai greu marca preferata.

Pentru reteta de inghetata tiramisu fara oua si fara masina de inghetata nu trebuie sa va faceti probleme ca ar trebui sa amestecati compozitia dupa o ora de stat in congelator, asa cum faceau pe vremuri bunicile. Pentru reteta clasica de inghetata de vanilie cu siguranta recurgeti la aceasta operatiune, dar nu si la inghetata tiramisu. Pur si simplu nu obtineti ace de gheata!

inghetata-tiramisu-fara-oua-b

Acum, sper ca poza este convingatoare si o sa vreti sa stiti ce gust are cea mai buna inghetata tiramisu fara oua. Pregatita fara masina de inghetata! Trebuie sa incercati aceasta reteta, caci este super delicioasa si se face foarte usor. Singura conditie este sa folositi ingredientele specificate mai jos si modul de prepare pe care vi-l l-am lasat explicat pas cu pas, cu poze edificatoare:

INGREDIENTE:

1 cutie lapte condensat indulcit (aprox. 400g) – nu folosim lapte pentru cafea!!!

1 lingura vodca

450 ml frisca lichida

250 g mascarpone

10 piscoturi

100 ml cafea tare – espresso

1 lingura lichior cafea

1 lingurita cafea instant (pudra fina)

30 g ciocolata neagra

PREPARARE:

Amestecam laptele condensat cu vodca (alcoolul impiedica formarea acelor de gheata), apoi adaugam mascarpone si le amesetcam pana se omogenizeaza. Mixam frisca pana se intareste putin, apoi adaugam laptele condensat cu mascarpone.

inghetata-tiramisu-fara-oua-1inghetata-tiramisu-fara-oua-2

Luam o treime din compozitie si o amestecam cu ness, apoi cu ciocolata topita la microunde impreuna cu o lingura din cafeaua tare. Inmuiem piscoturile (doar cat le introduce si le scotem imediat) in restul de cafea amestecata cu lichior de cafea.

inghetata-tiramisu-fara-oua-3inghetata-tiramisu-fara-oua-4

Punem un strat de crema, aranjam 5 piscoturi iar peste acestea punem jumatate din crema colorata, completam cu crema alba, amestecam pentru efectul de marmorare, punem inca un strat alb si continuam sa aranjam piscoturile si crema ca in straturile de mai jos. Din 1-2 linguri de crema colorata realizam decorul final.

inghetata-tiramisu-fara-oua-5inghetata-tiramisu-fara-oua-6

Punem in congelator pentru 6 ore, apoi putem manca cu pofta!

inghetata-tiramisu-fara-oua-b

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro. 🙂

Cristina Maria, iti multumesc pentru poza cu inghetata pregatita de tine!

inghetata-tiramisu-cristina-maria

Iata si inghetata pregatita de Elena Banu. Multumesc pentru feedback.

Print

Distribuie pe:

20 de răspunsuri

  1. Super reteta dar am citit-o de cinci ori si nu gasesc ciocolata (pe care s-o topesc la microunde ) printre ingrediente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *