Scrambled tofu – omleta vegana

2 iulie 2016Diva in Bucatarie

Scrambled tofu – omleta vegana. SCRAMBLED TOFU – OMLETA VEGANA – este perfecta si in perioada postului.

Omleta vegana – tofu scrambled – este probabil cea mai basic si mai cunoscuta dintre retetele vegane, dar asta nu inseamna ca nu ii poti aduce de fiecare data noi ingrediente pentru a o face si mai savuroasa.

SCRAMBLED TOFU – OMLETA VEGANA – este perfecta si in perioada postului.

Se face incredibil de usor si rapid. Dar surpriza cea mai mare vine atunci cand o mancati. Este foarte gustoasa. Nu mi-a venit sa cred cat de buna poate fi, pentru ca nu iubesc prea tare tofu.

Si partea frumoasa este ca medicul nu iti va interzice sa o mananci la cina!

In alta ordine de idei sunt multe persoane care nu iubesc tofu. Asta pana sa incerce aceasta reteta! Acest lucru a fost valabil si pentru mine.

Apoi ii vor mai da o sansa cu tofu marinat in soia dulce (reteta ce va veni imediat dupa aceasta) si din acel moment nu cred ca vor ezita sa il consume.

Ma gandesc ca omleta vegana – scrambled tofu – ar merge foarte bine pusa in wrap si mancata la birou, dar si cu o portie de cartofi pregatiti la cuptor. In concluzie, pentru cei care nu sunteti vegani (nici eu nu sunt – dar am zile intregi in care stau departe de carne), este o reteta ce merita incercata, o veti iubi!

Aveti aici ingrediente simple, prietenoase, pe care le puteti procura din orice supermarket.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru scrambled tofu – omleta vegana – omleta de post:

INGREDIENTE:

350 g tofu in saramura

1 lingura turmeric

1/8 lingurita ardei iute pisat

1 varf cutit boia dulce

piper proapat macinat

cateva frunze patrunjel

1 /2 ardei gras rosu mic

1 ceapa verde

2-3 linguri ulei

50 ml lapte soia

PREPARARE:

Scoatem tofu din saramura, il scurgem, apoi il stergem de apa si il maruntim. Il amestecam cu turmeric, ardei iute, boia, piper si putin patrunjel verde.

scrambled-tofu---omleta-vegana-1scrambled-tofu---omleta-vegana-2

Calim ardeiul si ceapa tocate marunt, apoi punem tofu si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam laptele de soia, amestecam si lasam pe foc inca 2 minute, amestecand des.

scrambled-tofu---omleta-vegana-3scrambled-tofu---omleta-vegana-4

Mancam imediat, avand alaturi felii de avocado si rosii.

Pofta buna!

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro. 🙂

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. A ieșit o grozăvie,dar am pus doar 100 gr tofu si fara turmeric,căci n-am avut.Iar ultimul avocado s-a stricat.Dar am pus salata de varza proaspăta si roșii cherry si am savurat-o.Merci pe reteta!

  2. Iti multumesc mult pt reteta !!! Delicioasa, parca ar fi cu oua. Nu se simte diferenta ! Eu am adaugat in plus ciuperci din conserva si o rosie taiata cubulete. Miam, miam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *