Tocanita de cartofi cu zucchini la crock pot

29 iunie 2016Diva in Bucatarie

Tocanita de cartofi cu zucchini la crock pot. Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

Vara!! Este cald spre foarte cald, trebuie sa pregatesti mancare, dar nu vrei sa dai drumul la aragaz? Solutia perfecta este un crock pot.  Timpul de pregatire pare mare, dar faptul ca in timpul acesta in casa nu se incalzeste deloc, nu avem miros de mancare, plecam sa facem piata sau mergem la un film fara grija ca se va arde mancarea in oala, ar trebui sa ne convinga ca solutia aceasta este una din cele mai bune.

INGREDIENTE:

5 cartofi (aproximativ 1 kg)

1 dovlecel (zucchini) – aprox. 300g

2 morcovi medii

2 cepe medii

2-3 catei usturoi

1/2 ardei gras rosu

250 ml apa

100 ml suc gros de rosii

3 linguri ulei

1 lingurita faina

sare

piper boabe

1/2 lingurita turmeric

1/4 lingurita scortisoara

1 lingurita oregano si busuioc uscat

2 frunze dafin

PREPARARE:

Spalam legumele, le curatam si le taiem. Dovleceii ii taiem rondele mai groase (de 1-1.5 cm) pentru a nu se rupe in timpul prepararii, morcovii in rondele groase de 2-3 mm, cartofii cuburi de marime potrivita(1.5 cm), ceapa julien, usturoiul cuburi, iar ardeiul fasii mici.

tocanita-de-cartofi-cu-dovlecei-1tocanita-de-cartofi-cu-dovlecei-2

Turnam in  crock pot apa, uleiul si sucul de rosii si le amestecam pana se omogenizeaza. Punem cartofii, apoi ceapa si usturoiul, ardeiul, morcovii si la final dovleceii. Asezonam cu sare, boabe de piper si condimentele indicate.

tocanita-de-cartofi-cu-dovlecei-3tocanita-de-cartofi-cu-dovlecei-4tocanita-de-cartofi-cu-dovlecei-5tocanita-de-cartofi-cu-dovlecei-6

Amestecam usor, pentru ca condimentele sa ajunga peste tot, avand grija sa pastram zucchini in partea superioara. Cartofii trebuie sa ramana la final in partea de jos, in lichid. Punem capacul si pornim aparatul pe 3.5 ore la putere high. Daca cartofii sunt fierti dupa acest interval mancarea este gata. In functie de tipul cartofilor este posibil ca acestia sa se fiarba mai repede sau greu decat in timpul indicat de mine. cei care se fierb usor nu se vor rupe, dar pentru cei care se fierb greu mai adaugam 30 minute  (daca este cazul).

Optional, la final, luam 3-4 linguri de sos, dizolvam faina, scurgem sos din oala peste aceasta si o dam intr-un clocot, apoi turnam inapoi peste tocanita noastra. Mancam tocanita calda, cu busuic verde tocat (sau patrunjel).

Varianta pentru cei care nu au crock-pot: Calim in uleiul incins ceapa cu rondelele de morcovi si ardeiul, pana cand ceapa devine aurie si sticloasa, adaugam cartofii si mai calim 2 minute. Turnam apa amestecata cu suc de rosii, adaugam condimentele (sarea o vom pune insa aproape de final), usturoiul pisat in acest caz si zuchhini, punem capacul si lasam la foc mic-mediu 30 minute, timp in care amestecam din cand in cand in cand in oala si adaugam lichid daca este nevoie. Optional, in ultimele minute de fiert adaugam faina dizolvata in putina apa rece, amesetcam usor si lasam inca 2-3 minute pe foc.

Pofta buna!

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Cred că este mai uşor de preparat şi mai gustoasă tocăniţa fără a folosi crock pot- ul. Timpul de gătire este de 10 ori mai mic.Poftă bună la tocanita făcută la aragaz!

    1. Gabriela, asa este, timpul este mai mic, dar eu prefer acest aparat cand plec de acasa si il las pe el sa imi pregateasca mancarea, fara caldura, miros si frica ca se va lipi pana revin. 🙂

  2. Tocmai mi-a adus tata niste dovlecei de la gradina. Si cautam idei cum sa-i gatesc, astfel am dat de aceasta reteta care imi suna foarte bine. Ce as vrea sa adaug este niste carne de curcan sa o fac mai consistenta pt tata care e in varsta si are nevoie de cat mai multe alimente nutritive la o masa. Dar apropo de gatitul clasic sau la crock pot, eu am o a treia varianta, cred eu, grozava 🙂 gatitul la multicooker. Am achizitionat in primavara aceasta unul: sunt nu incantata ci extaziata!! In zilele infernal de fierbinti din aceasta vara, el m-a salvat. Am gatit ciorbe, tocanite, fripturi, orez la aburi cu legume…. de toate fara sa emita caldura, doar un firicel subtire de abur. Fara supraveghere, fara a adauga apa sau alt lichid, fara sa amesteci…. absolut nimic. Doar am facut orice altceva prin casa si el a scos un rezultat gustos. Si rapid!!! O supa se face in 30-45 min, o tocanita cu carne in 1-1.5h, etc. Si mai mult de atat: are functie de mentinere la cald dupa ce termina de gatit, pt 24 h si il si poti programa cand sa inceapa sa gateasca daca i-ai pus toate ingredientele. Adica poti pleca linistita in treaba ta si el incepe sa gateasca cand l-ai setat iar cand te intorci mancarea e calda si perfecta de a fi servita. Sa nu credeti ca vreau sa fac vreo reclama (nu am mentionat marca multicookerului meu) dar chiar sunt entuziasmata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *