fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA MOCHA

June 22, 2016 | CATEGORIA

prajitura-mocha

Ce poti face in cea mai lunga zi din an? Sa o lungesti dupa miezul noptii cu cateva ore! 🙂 )) 4 bucatele de prajitura, crema de pe marginea castronului… Dar este atat de buna!!! Iata ca asa am si ajuns sa o postez mai repede decat planuisem.

Cand ai nevoie de o prajitura rapida, cu  crema de cafea, deliciul perfect pentru amiezi petrecute in compania unor prieteni, atunci aceasta prajitura este solutia perfecta. Cei care iubesc cafeaua o vor indragi cu siguranta, are tot ce ii trebuie: aroma, gust, tarie si acel ceva ce te face sa mai vrei inca o bucata… Incercati-o si ca veti convinge!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

(tava 23*28cm)

150 g faina

180 g zahar tos

40 g melasa cu zahar brun

40 g cacao neagra

1 lingurita praf de copt

1 varf cutit bicarbonat

1 ou

70 ml ulei

100 ml cafea espresso

100 ml lapte

1/2 lingurita rom

Pentru crema:

180 g zahar

3 lingurite ness

3 albusuri

200 g unt

250 g mascarpone

1/2 lingurita rom

PREPARARE:

Amestecam intr-un bol ingredientele solide, iar cele lichide in alt bol.

prajitura-mocha-1prajitura-mocha-2

Turnam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam pana la omogenizare, apoi punem aluatul intr-o tava (22*32) tapetata cu hartie de copt si coacem 13-15 minute in cuptorul preincalzit la 180° (sau pana trece testul cu scobitoarea).

prajitura-mocha-3prajitura-mocha-4

Scoatem apoi aluatul si il lasam sa se raceasca pe un gratar. Amestecam zaharul cu ness, il punem peste albusuri si le mixam la baine marie pana devin o crema groasa si tare, ce nu cade de pe paletele mixerului, iar zaharul este dizolvat. Luam de pe foc si continuam sa mixam pana se raceste, apoi incorporam treptat untul.

prajitura-mocha-5prajitura-mocha-6

Dam crema la rece pentru 30 minute, apoi incorporam mascarpone si rom. Taiem prajitura in dreptunghiuri sau patrate (in numar par), punem crema pe o parte din ele, acoperim cu a doua bucata ce va fi doar decorata cu crema (nu ungem si partea de sus). Blatul este umed, nu are nevoie de insiropare, este la fel de bun si a doua zi, dupa ce a stat in frigider.

prajitura-mocha-7prajitura-mocha-8

Se pregateste foarte usor, asa ca nu ezitati sa o incercati, sigur o sa va placa. 😉

Daca va place reteta, puteti sa  ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro. 🙂

Comentarii

  • ina horgos

    Am s-o incerc ,pare foarte simpla !

  • Ioana

    Cum adică melasă cu zahăr brun?

    • Felicia

      Ori melasa, ceea ce e greu de găsit pe undeva, ori zahar brun, eu asa cred!

Leave a Reply to Felicia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *