Biscuiti sarati cu sunca si ceapa verde

9 iunie 2016Diva in Bucatarie

Biscuiti sarati cu sunca si ceapa verde. Imi plac foarte mult acesti biscuiti. Am plecat de la reteta biscuitilor dulci si am adaugat ingrediente sarate pe placul alor mei.

Biscuitii sarati cu sunca si ceapa verde ideali pentru rontait intr-o seara cu prietenii langa un pahar de bere, sunt perfecti si daca ii punem in cosul pentru picnic, in pachetelul de scoala sau la petreceri.

Se vor termina foarte repede, va recomand sa dublati cantitatile.

Imi plac foarte mult acesti biscuiti. Am plecat de la reteta biscuitilor dulci si am adaugat ingrediente sarate pe placul alor mei.

Gustul final va fi influentat de calitatea acestora. Din acest motiv untul trebuie sa fie gras, iar sunca de cea mai buna calitate.

Nu am folosit o sunca slaba, dar nici foarte grasa. Cateva firisoare de grasime aduc un plus de gust.

Pentru un gust intens al condimentelor am folosit busuioc uscat. Dar, puteti sa folositi si alte verdeturi uscate (cimbru sau rozmarin).

Acesti biscuiti sarati cu sunca si ceapa verde ii pregatesc adesea pentru serile de canasta, dar si pentru rontait ceva in fata televizorului, la un film.

Sper ca veti incerca si voi reteta, caci nu este nimic complicat.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare, explicat pas cu pas, pentru reteta de biscuiti sarati cu sunca si ceapa verde.

INGREDIENTE:

(pentru aprox. 50 buc)

100 g unt de foarte buna calitate (80%grasime)

100 g faina

1/2 lingurita praf de copt

1 varf cutit bicarbonat de sodiu

1 lingurita rasa busuioc uscat

30 g sunca Pancetta (sau alt tip de sunca putin afumata)

frunzele de la 1 ceapa verde foarte tanara (subtire)

1 ou

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Pregatim ingredinetele la indemana si le lasam la temperatura camerei in jur de 15-20 minute. Apoi, tocam sunca si frunzele de ceapa cat se poate de fin.  Amestecam intr-un bol untul cu faina amestecata cu sare, piper, busuioc uscat, praf de copt si bicarbonat.

biscuiti-sarati-cu-sunca-si-ceapa-verde-2biscuiti-sarati-cu-sunca-si-ceapa-verde-3

Adaugam oul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia, intindem usor aluatul si il lasam la rece 30-45 minute, apoi il intindem astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 3 mm. Taiem sau decupam biscuitii cu forme speciale, apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

biscuiti-sarati-cu-sunca-si-ceapa-verde-4biscuiti-sarati-cu-sunca-si-ceapa-verde-5

Coacem biscuitii sarati cu sunca si ceapa verde timp de 15 minute sau pana devin aurii pe fund. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pe un gratar.

biscuiti-sarati-cu-sunca-si-ceapa-verde-6biscuiti-sarati-cu-sunca-si-ceapa-verde-7

Simplu, bun si gustos!

Pofta buna!

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.

Biscuitii pregatiti de Ileana Paslaru sunt apetisanti.  Cred ca ii refac si eu, mi-a facut pofta. 🙂

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. cred ca o sa incerc reteta zilele acestea deoarece in familia mea sunt mai multi bautori de bere iar reteta este foarte atractiva

  2. Buna! O idee buna pt gustarea de la școala. Se poate înlocui untul cu margarina sau ulei de cocos? Intoleranta la lactoza avem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *