Crema de corcoduse pentru acrit ciorbe

30 mai 2016Diva in Bucatarie

Crema de corcoduse pentru acrit ciorbe. Crema de corcoduse 100% naturala este perfecta pentru a acri ciorbele. Se face usor si rapid, este o reteta simpla, usoara, ieftina.

Crema de corcoduse – bulion de corcoduse sau lichidul in care acestea au fiert ne acresc ciorbele la modul cel mai natural si mai ieftin, la indemana oricui, caci gasim corcoduse peste tot.

Crema de corcoduse 100% naturala este perfecta pentru a acri ciorbele. Se face usor si rapid, este o reteta simpla, usoara, ieftina.

Folosim doar corcodusele crude, pana in momentul in care acestea incep sa se coaca. In afara de ciorbe putem sa o folosim si pentru a acri varza dulce, daca vrem sa pregatim varza calita in perioada verii.

Cea mai buna, mai ieftina si mai la indemana modalitate de a acri ciorbele este aceasta, cu corcoduse / zarzare.

In locul borsului pe care il cumpar, sau a sucului de la lamaie, folosesc de cele mai multe ori aceasta crema de corcoduse. Am crescut cu ciorbe acrite cu aceasta, sau direct cu zeama lasata de corcodusele fierte separat. Ciorba de pastai de fasolecu smantana sau ciorba de pastai simpla de vara, racoritoare este mult mai buna acrita cu corcoduse.

Au spus-o chiar si cei care nu stiau ca aceste fructe mici crude pot fi folosite astfel.

Nu aveti nevoie decat de corcoduse. Si le gasiti pe marginea drumurilor sau poate aveti in curte.

Bulion pentru acrit 100% natural! Ce puteti sa va doriti mai mult decat ceva natural si ieftin?

Va las mai jos modul de preparare pentru crema de corcoduse pentru acrit ciorbele.

INGREDIENTE:

corcoduse crude (maricele)

apa

PREPARARE:

Spalam corcodusele, le rupem coditele, apoi le punem in oala. Punem apa pana la nivelul acestora. Fierbem la foc mic-mediu pana se desprind de pe sambure si avand grija sa luam spuma de cate ori este nevoie. Le scurgem, amestecam apoi in strecuratoare pana ne raman in aceasta doar samburii.

corcoduse-ciorba-1corcoduse-ciorba-2

Lichidul in care au fiert il pastram separat, crema obtinuta din corcodusele pasate o punem iar la fiert, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca de cratita, pana se mai ingroasa putin. O pastram in pungute, in congelator, punand intr-o punguta doar cat folosim pentru o ciorba. Lichidul racit (obtinut dupa scurgerea corcoduselor) il putem turna in pungi pentru gheta. Il vom congela si pe acesta si il folosim la acrirea ciorbelor.

Se poate pastra si in sticle daca le fierbem in oala cu un prosop pe fund.

Sa va fie de folos!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. De multi ani folosesc bulionul de zarzare.E minunat la acrirea ciorbelor si CURAT.Zarzare sunt, asa ca putem sa-l facem.Eu le culeg cand sunt usor parguite,deoarece culoarea este si ea importanta. Le fierb cu 1 L de apa la 10 kg de zarzare.Se inmoaie si a doua zi le trec prin sita de scot samburii si cojile.Pasta o fierb in clocot si o pun in sticle .Le capacesc si le las cu o patura pe ele sa se raceasca lent.Iarna sunt de mare folos si gustoase.Poti acri orice,de la ciorba ,varza..etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *