Paste cu sos de legume si ciuperci

4 aprilie 2016Diva in Bucatarie

Paste cu sos de legume si ciuperci. Punem pastele la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata si morcovul si telina rase in jur de 3 minute, apoi adaugam zucchini si continuam sa calim inca 2-3 minute.

Paste cu sos de legume si ciuperci sunt atat de bune incat va vor cuceri de la prima inghititura. Daca va place mancarea picanta puteti adauga si fulgi de ardei iute langa ceapa calita si veti avea cu siguranta cea mai buna reteta de paste vegana (DE POST).

INGREDIENTE:

250 g paste tip penne  (pot fi paste fara oua)

1 ceapa mare

3 linguri morcov ras fin

1 lingura telina rasa fin

3 linguri ulei

400 g pulpa de rosii pasata

1 lingurita oregano uscat

2 catei mari de usturoi pisati – pentru sos legume

1/2 lingurita zahar (sau alt indulcitor)

sare

piper proaspat macinat

250 g ciuperci tocate

1 zucchini foarte mic sau 1/2 dintr-un zucchini mediu

1 lingura ulei

1 catel usturoi pisat – pentru ciuperci

sare

piper proaspat macinat

Pentru servit: frunze de busuioc

optional: parmezan ras sau cascaval vegan

PREPARARE:

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata si morcovul si telina rase in jur de 3 minute, apoi adaugam zucchini si continuam sa calim inca 2-3 minute.

paste-cu-sos-de-legume-si-ciuperci-1paste-cu-sos-de-legume-si-ciuperci-2

Adaugam pulpa de rosii pasata, oregano, zahar (sau alt indulcitor), sare, piper si usturoi pisat si lasam la foc mic inca 4-5 minute. Separat, calim ciupercile tocate in jur de 4 minute, apoi adaugam putina sare, piper si usturoi pisat, amestecam si duopa 30 secunde luam de pe foc.

paste-cu-sos-de-legume-si-ciuperci-3paste-cu-sos-de-legume-si-ciuperci-4

Pasam sosul de rosii cu morcovi, telina, zucchini si ceapa. Scurgem pastele fierte, apoi le punem peste sosul de legume. Adaugam ciupercile calite si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

paste-cu-sos-de-legume-si-ciuperci-5paste-cu-sos-de-legume-si-ciuperci-6

Mancam imediat, peresarand frunze de busuioc tocate.

Optional, putem pune parmezan ras sau cascaval vegan.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Laura este trecut zuccini, intradevar nu este trecuta cantaitatea dar cred ca o gospodina se ghideaza dupa ochi,nu-i vreo inginerie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *