Chec din albusuri cu rahat si nuci

30 martie 2016Diva in Bucatarie

Chec din albusuri cu rahat si nuci. Chec din albusuri cu rahat si nuci – foarte pufos si extrem de gustos, cu textura fina si delicata. Este una din cele mai bune idei de a refolosi albusurile ramase dupa sarbatori.

Chec din albusuri cu rahat si nuci – foarte pufos si extrem de gustos, cu textura fina si delicata. Este una din cele mai bune idei de a refolosi albusurile ramase dupa sarbatori.

Cand pregatesc cozonaci sau maioneza imi raman mereu albusuri, asa ca acestea ajung sa fie pregatite de cele mai multe ori in checuri (chec din albusuri cu nuca si ciococalatacu nuca de cocos si zmeura, cu nuca de cocos si ciocolata alba, cu mac, caise si cirese uscate sau cu nuca si cacao) dar se pot pregati multe alte deserturi: bezele, cozonac tip briosa frantuzeasca, fursecuri, prajitura/ tort Pavlova. In concluzie, daca va raman albusuri si nu stiti cum sa le folositi, va puteti inspira din aceasta postare. Toate retetele de chec pregatite de mine le gasiti in aceasta postare.

Atunci cand puneti albusurile in pungute si le congelati, dar uitati sa notati cate albusuri aveti in punga, este usor sa apreciati: 1 albus are in jur de 30g. Asa veti sti ce puteti pregati cu ele. Eu am in general pungute de 4 sau albusuri, mai rar cu 2.

Exista retete de chec din albusuri cu unt. Eu am folosit ulei  in aceasta reteta de chec din albusuri cu rahat si nuci. Mai simplu si mai ieftin de atat nu stiu daca veti gasi.

In aceasta reteta de chec din albusuri mi-am propus sa reciclez si resturile de rahat ramase de la cozonaci, nu doar galbenusurile. Nucile le-am adaugat pentru textura crocanta.

Un desert simplu, usor de pregatit, pe care il puteti face oricand. Imi place sa ma rasfat cu ceva dulce langa cafea. Este momentul in care imi iau pauza si ma incarc cu energie.

Am impartit acest chec cu vecina si prietena mea Georgiana acum cateva zile, inainte sa plecam spre scoala sa luam copiii, apoi sa mergem cu ei de la activitatile extrascolare. Am pus si pentru ei cate o feliuta de chec in pachetel. Azi vor manca in masina, dupa orele de scoala, in drum spre cursurile de engleza. Nu va spun cum arata masinile noastre la sfarsitul unei astfel de zile! Norocul nostru este ca avem spalatoria de masini in capatul strazii.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare si va invit sa incercati si voi acest delicios chec din albusuri cu rahat si nuci.

INGREDIENTE CHEC DIN ALBUSURI CU RAHAT:

(tava 11*24 cm)

6 albusuri de la oua medii

1 varf cutit sare

200 g zahar

1 plic zahar vanilat

100 ml ulei

200 g faina

1 lingurita rasa praf de copt

50 g nuci tocate

150 g rahat

PREPARARE CHEC DIN ALBUSURI CU RAHAT:

Pentru a pregati checul din albusuri cu rahat si nuci vom bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam apoi treptat zaharul si zaharul vanilat.

Cand obtinem o spuma tare, ca pentru bezea, adaugam alternativ uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam usor, de jos in sus pana se termina atat uleiul, cat si faina.

chec-din-albusuri-cu-nuci-si-rahat-1chec-din-albusuri-cu-nuci-si-rahat-2

La final adaugam nucile tocate si rahatul taiat cuburi mici si tavalite prin zahar pudra sau faina.

Turnam aluatul in tava si coacem checul din albusuri cu nuca si rahat 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

chec-din-albusuri-cu-nuci-si-rahat-3chec-din-albusuri-cu-nuci-si-rahat-4

Il scoatem si il lasam sa se raceasca in tava.

Presaram zahar pudra dupa ce s-a racit, apoi putem felia.

Pofta buna!

Va astept in grupul Gatesc cu prieteniisa impartasiti si retetele voastre

Puteti sa va abonati la canalul meu de youtube pentru a vedea o parte din retetele mele in format video.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. …tare fain arata..cred ca de la tine am mai facut o reteta cu albusuri mai demult… acum, am si eu niste albusuri la congelator …din intamplare, stii cat cantaresc 6albusuri :0… oricum multumesc, pt retetele minunate,,si fotografiile pe masura !…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *