Chec de post cu unt de arahide

21 martie 2016Diva in Bucatarie

Chec de post cu unt de arahide. Punem intr-un vas faina, bicarbonatul, amidonul, zaharul si untul de arahide. Separat amestecam laptele cu uleiul.

Sunteti familiarizati cu blaturile umede de tort? Cele care nu au nevoie de insiropare? Ei bine, acest chec de post cu unt de arahideaduce foarte mult din punct de vedere al texturii cu blatul umed de tort, iar gustul deosebit al acestuia ne determina sa il mancam cu pofta. Nu este lipicios, este potrivit de dulce si are si putina ciocolata neagra, doar cat sa avem mici surprize intr-o felie de chec. 😉

INGREDIENTE:

300 g faina cu agent crestere (sau faina alba + 1 plic praf copt)

2 linguri amidon

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

200 g zahar (sau 60 g indulcitor green sugar)

100 g unt arahide

400 ml lapte orez

30 ml ulei

1 lingurita extract vanilie

1 lingurita coaja rasa portocale

60 g ciocolata neagra (optional: cu aroma de portocale)

PREPARARE:

Punem intr-un vas faina, bicarbonatul, amidonul, zaharul si untul de arahide. Separat amestecam laptele cu uleiul.

chec-de-post-vegan-cu-unt-arahide-1chec-de-post-vegan-cu-unt-arahide-2

Adaugam treptat laptele peste ingredientele solide si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Punem pe rand extractul de vanilie, coaja de portocale, apoi ciocolata neagra tocata cuburi.

Turnam aluatul in tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea (in cuptorul meu a stat 60 minute).

chec-de-post-vegan-cu-unt-arahide-3chec-de-post-vegan-cu-unt-arahide-4

Cand este copt il lasam pe un gratar sa se raceasca, apoi il putem taia. Stim ca este  bine facut daca este usor cand il scoatem din tava.

Putem presara zahar pudra sau indulcitor.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *