Tocanita de vita cu bere neagra

11 februarie 2016Diva in Bucatarie

Tocanita de vita cu bere neagra. Tocanita de vita cu bere neagra este perfecta pentru pranz sau cina. Combinatia a fost o surpriza placuta si gustoasa, asa ca va recomand sa o incercati si voi.

Tocanita de vita cu bere neagra este perfecta pentru pranz sau cina. Combinatia a fost o surpriza placuta si gustoasa, asa ca va recomand sa o incercati si voi.

INGREDIENTE:

500 g carne de vita (vitel, manzat)

2 linguri faina

2 linguri cuburi de bacon (pancetta, kaizer)

5 linguri ulei

1 ceapa mare

2 morcovi medii

2 tulpini apio

1 conserva ciuperci (sau 4-5 ciuperci champignon medii)

3 cartofi medii

2 catei usturoi

1/4 lingurita boia de ardei dulce

500 ml supa vita / pui

150 ml suc gros de rosii

400 ml bere neagra

2 frunze dafin

2 crengute rozmarin

PREPARARE:

Calim in 3 linguri ulei cubuletele de bacon, apoi adaugam marcovii taiati rondele, ceapa si apio tocate marunt si le calim impreuna in jur de 3 minute.

tocanita-de-vita-cu-bere-neagra-1tocanita-de-vita-cu-bere-neagra-2

Adaugam carnea taiata in cuburi de marime potrivita, pudrata cu putina faina. Continuam sa calim pana isi schimba carnea culoarea pe toate partile. Adaugam frunzele de dafin, un praf de boia de ardei, usturoiul pisat si supa. Lasam la foc mediu-mic pana se scade supa (cat sa ramana putin lichid pe fundul tigaii).

tocanita-de-vita-cu-bere-neagra-3tocanita-de-vita-cu-bere-neagra-4

In acest timp in 2 linguri ulei calim ciupercile in jur de 3 minute, apoi adaugam cartofii si frunzele de rozmarin si mai calim inca 2 minute.

tocanita-de-vita-cu-bere-neagra-5tocanita-de-vita-cu-bere-neagra-6

Scoatem din vasul cu carne frunzele de dafin, adaugam sucul de rosii si ciupercile cu cartofi si rozmarin, amestecam si mutam totul intr-un vas termorezistent. Turnam berea, acoperim cu un capac sau cu folie de staniol si lasam o ora in cuptorul preincalzit la 160°C.

tocanita-de-vita-cu-bere-neagra-7tocanita-de-vita-cu-bere-neagra-8

Dupa acest interval scoatem capacul (folia de staniol) si lasam inca 30-45 minute la 180°C.

Mancam tocanita de vita cu bere neagra imediat sau cat este inca calda. O putem manca cu un piure de cartofi pe post de garnitura.

Pofta buna!

Multumesc, Gina Chiar pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Merge, dar exista deja sare in supa folosita, kaizer sau pancetta, iar berea echilibreaza gustul perfect. Poti gusta cu cateva minute inainte de a termina mancarea si adaugi daca crezi ca este nevoie. 🙂

  1. Imi plac mult mancarurile cu carne de vita, iar tocanitele sunt la superlativ.
    Imi plac toate ingredientele pe care le-ai adaugat si modul de preparare, grozav totul. Big like!

  2. Gatesc aceasta rețetă de câte ori am ocazia. Carnea frageda cu iz de usturoi și rozmarinul din cartofi e o combinație care-ți bucura papilele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *