Paste cu ton si rosii

2 februarie 2016Diva in Bucatarie

Paste cu ton si rosii. Paste cu ton si rosii – reteta spaghetti cu ton si rosii cherry – reteta rapida si delicioasa de paste cu ton.

Paste cu ton si rosii – reteta spaghetti cu ton si rosii cherry – reteta rapida si delicioasa de paste cu ton.

Rosii proaspete sotate in ulei aromat cu usturoi si ardei iute vor fi cele care aduc un plus de gust si textura acestei retete. Sunt la fel de importante pentru gust si caperele, asa ca va rog sa nu excludeti din reteta.

Stiu ca exista persoane reticente la ideea de a avea capere in farfurie.

Le-am intrebat ” ce nu va place la acestea?”. Raspunsul a fost: „nu le-am gustat, dar nu ma inspira”.

Mare pacat!! Poate ca simple nu spun nimic, dar alaturi de peste acestea sunt ca „sarea in bucate”.

Paste picante cu ton si rosii proaspete – o reteta marca Jamie Oliver.

Atat de simplu si atat de bun! Reteta aceasta o sa va cucereasca cu siguranta si o veti pregati de cate ori veti avea ocazia.

Fina mea, Delia gatea de mult timp reteta aceasta, asa ca mi-am propus sa o fac si eu.

Sunt tare incantata de ceea ce am avut in farfurie la final, asa ca sper sa va inspir si pe voi si sa faceti aceasta reteta delicioasa de paste cu ton si rosii.

Pentru a obtine paste cu ton si rosii delicioase trebuie sa stiti cat timp se fierb pastele si mai ales cum.

La 100 g paste se pun la fiert 1 l apa si 1 lingurita sare. Pastele se fierb cat scrie pe pachet/cutie.

Daca le fierbeti prea mult obtineti niste paste flescaite, fara gust.

Pastele nu se clatesc. Sosul se va lipi mai bine de acestea daca nu sunt clatite.

Uneori apa in care se fierb pastele va fi folosita pentru sos.

Si in acest caz s-au folosit 50 ml, dar sunt retete unde ajung chiar si 2 polonice.

Aceasta apa contine amidon si ajuta la ingrosarea sosului.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de paste cu ton va invit sa vedeti colectia retelor de paste cu ton aici. 

Si, mai am ceva sa va spun inainte sa va las lista de ingrediente si modul d epreparare pentru paste cu ton si rosii: nu se foloseste parmezan!

Pestele sau fructele de mare nu merg combinate cu parmezan.

INGREDIENTE:

200 g paste tip spaghetti

sare

1 ardei iute rosu mic

1 catel usturoi

2 fileuri ansoa

8 rosii cherry ( sau 6 rosii prunisoare)

1 conserva ton in ulei

2 lingurite capere

sucul de la 1/2 lamiae

100 g rucola

PREPARARE:

Punem la fiert pastele in apa cu sare, avand grija sa le fierbem cat sa ramana al-dente.

Punem 2 linguri ulei din conserva tonului si 2 linguri ulei masline intr-o tigaie.

Tocam ardeiul iute si catelul de usturoi, apoi le calim in uleiul incins.

Adaugam rosiile taiate in sferturi sau in felii mai groase (in functie de marimea lor).

paste-picante-cu-ton-si-rosii-1  paste-picante-cu-ton-si-rosii-2

Punem apoi caperele si tonul si continuam sa calim inca 2 minute.

Scurgem pastele, pastram 50 ml apa in care au fiert pastele, iar aceasta o punem peste sosul cu ton si rosii.

Amestecam putin apoi punem sosul picant de ton cu rosii peste ele. La final adaugam rucola. Amestecam usor.

paste-picante-cu-ton-si-rosii-3  paste-picante-cu-ton-si-rosii-4

Mancam imediat, asa ca va invit sa le pregatiti si voi. Nu veti regreta alegerea facuta!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Foarte gustoasă combinația! Rucola se potrivește perfect și da preparatului textură și prospețime. Mulțumesc pentru inspirație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *