Chec cu bradut

3 ianuarie 2016Diva in Bucatarie

Chec cu bradut. Chec cu bradut – chec cu unt si cacao, cu model in forma de brad – chec delicios si frumos prezentat.

Chec cu bradut – chec cu unt si cacao, cu model in forma de brad – chec delicios si frumos prezentat.

Chec cu model brad la interior, are modelul realizat din blat cu compozitie asemanatoare cu a checului si aromat cu menta.

Daca va plac retetele de chec cu unt cu siguranta veti iubi si acest chec cu bradut. Are textura umeda, gust delicios si aspect frumos.

Este o idee buna pentru sarbatori pentru cei care nu pregatesc cozonaci. Cunosc cateva persoane care declara ca nu pot manca si nu le place cozonacul.

Pana la urma, conteaza sa ai pe masa de sarbatori prajiturile cele mai bune, cele pe care le faci cu drag pentru familie si prieteni.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti alte retete de chec va invit sa vedeti colectia mea. Apasati aicica sa o cititi.

Daca vreti sa va inspirati pentru alte retete de prajituri pentru sarbatori apasati aici. 

Nu trebuie sa va sperie modelul, sa credeti ca este o prajitura greu de realizat. Pentru a face chec cu bradut pregatiti intai un blat pe care il colorati verde si il coaceti in tava intinsa. Decupati modelul de bradut cu o forma de biscuiti, apoi puneti toate modelele obtinute unul langa altul in tava – cat mai inghesuite.

De cand folosec cuptorul electric am o coacere uniforma a deserturilor. Unele au nevoie de preincalzire, altele nu.

Insa, puterea de coacere difera de la cuptor la cuptor, asa ca faceti proba cu scobitoarea sa vedeti daca este gata.

La sfarsitul zilei sau in weekend, cand vreti sa ii rasfatati pe cei dragi cu ceva bun incercati acest chec cu bradut. Poate fi savurat si la micul dejun, cu o cana de lapte, dar puteti lua si la pachet o felie.

chec-cu-bradut

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec cu bradut.

INGREDIENTE:

Pentru bradut:

120 g unt la temperatura camerei

120 g zahar

2 oua

120 g faina

4 g praf de copt

1 lingurita esenta menta

1 lingurita colorant alimentar verde(pentru o culoare mai inchisa incercati cu 1,5 lingurite)

Pentru chec (12*30cm):

220 g unt la temperatura camerei

220 g zahar

1 plic zahar vanilat

1 lingurita extract de vanilie

4 oua mari (L)

4 linguri lapte

50 g praf de cacao neagra

220 g faina

2 lingurite praf de copt

Decor – optional:

50 g ciocolata topita la baine marie ornamente din zahar zahar pudra

PREPARARE:

Am preagtit pentru inceput aluatul pentru bradut. Am amestecat untul cu zahar si colorantul alimentar. Am adaugat ouale treptat, amestecand dupa fiecare in parte.

chec-cu-bradut-1chec-cu-bradut-2

Am incorporat faina amestecata cu praf de copt, am omogenizat compozitioa, apoi am turnat aluatul in tava (22*32 cm) tapeteta cu hartie de copt. Am copt bltul pana a trecut testul cu scobitoarea ( 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C) apoi l-am scos si l-am lasat sa raceasca pe un gratar. Dupa ce s-a racit am decupat bradutii cu ajutorul unei forme de decupat biscuiti (am folosit 22 bucati, dar ies 24-25).

chec-cu-bradut-3chec-cu-bradut-4

Cat timp s-a racit blatul verde am pregatit aluatul pentru chec: am mixat untul cu cele doua tipuri de  zahar, am adaugat cateva minute bine si extractul de vanilie, apoi ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

chec-cu-bradut-5chec-cu-bradut-6

Am turnat laptele, am adaugat pudra de cacao si  faina amestecata cu praf de copt.

chec-cu-bradut-7chec-cu-bradut-8

Am aranjat bradutii in tava foarte inghesuiti, astfel incat sa stea fara sa ii tin, apoi am pus blatul cu cacao in jurul bradutilor. Am copt checul cu bradut 40-50 minute in cuptorul preincalzit la 180°C,  apoi l-am scos si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar

. chec-cu-bradut-9chec-cu-bradut-10

Puteti sa il serviti simplu, decorat cu zahar pudra sau cu putina ciocolata topita si cateva stelute decor din zahar.

Cum va place!

chec-cu-bradut

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.

Daca va place sa gatiti va astept in grupul Gatesc cu prietenii. 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata super si sunt convinsa ca e delicios.
    Pacat ca nu pot face si eu…data fiind starea mea de sanatate…nu se pot comanda?

  2. Reteta pentru braduti este incompleta. Presupun ca sunt necesare 2 oua, insa ma intreb daca nu sunt si alte erori. Interesanta idee, In principiu, cred ca este vorba de compozitii asemanatoare ca reteta, cantitatea 1/2 pentru model( mai sanatoase ar fi stelute colorate cu sofran)

  3. Am făcut checul, e foarte gustos ,dar brăduțul nu a stat vertical,probabil nu am înghesuit destui. Cu siguran5ă voi repeta experiența. Mulțumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *