Turta dulce

21 decembrie 2015Diva in Bucatarie

Turta dulce. Turta dulce, nelipsita de Craciun, ne cucereste cu aroma ei de scortisoara, cuisoare si ghimbir, dand sarbatorilor de iarna parfumul si savoarea potrivita.

Turta dulce, nelipsita de Craciun, ne cucereste cu aroma ei de scortisoara, cuisoare si ghimbir, dand sarbatorilor de iarna parfumul si savoarea potrivita.

Am refacut reteta veche de turta dulce, inlocuind-o cu cea pe care am gasit-o la Catalina. Acum turta mea dulce este si a treia zi la fel de buna, moale si pufoasa la interior.

INGREDIENTE:

1 kg faina faina
300 g unt
300 g zahar
3 oua
250 g miere de albine
2 lingurite/linguri ghimbir praf
2 lingurite/linguri cuisoare macinate
2 lingurite/linguri scortisoara
2linguri bicarbonat de sodiu
1 lingurita/lingura coaja rasa de portocale

Pentru decor:
glazura royal icing sau creioane colorate

PREPARARE:

Punem mierea intr-un vas rezistent la foc, adaugam scortisoara, cuisoare, macinate, ghimbir, coaja de portocale, amestecam si lasam pe foc pana incepe sa fiarba.

Luam de pe foc.

Adaugam cuburi de unt pe rand pana cand acesta se topeste si compozitia se raceste.

turta-dulce-aturta-dulce-b

Mutam totul intr-un vas mai mare si incorporam o parte din faina si bicarbonatul de sodiu. Amestecam putin. Batem ouale cu zaharul tos si le adaugam compozitiei.

turta-dulce-cturta-dulce-d

Adaugam restul de faina treptata si framantam aluatul. Impartim aluatul in 2-3 bucati si le punem la rece peste noapte.

A doua zi incingem cuptorul la 180°C, fara ventilatie, cu caldura de sus si jos. Eu coc la nivelul 2, dar in alte tipuri de cuptoare coacerea se face la mijloc. Intindem aluatul astfel incat sa aiba o grosime de 3-4 mm, decupam formele de turta dulce  si le coacem 8-10 minute.

Cand o scoti din cuptor trebuie sa fie inca moale. Se va intari in cateva minute.

turta-dulce-eturta-dulce-f

Lasam turta dulce la racit pe un gratar, apoi o decoram cu glazura din zahar pudra sau creioane speciale pentru decor.

turta-dulce-g

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *