fbpx

RETETE RECENTE

CASTIGA 5 GEMURI ST. DALFOUR

November 20, 2015 | CATEGORIA

gemuri-ST. DALFOUR

Gemurile St. Dalfour sunt realizate 100% din fructe, zaharul fiind inlocuit cu suc natural de fructe, in mod special must de struguri.  Iubitorii de produse naturale se vor indragosti de aceste gemuri, asa ca, daca sunteti la curent cu postarea de pe facebook in care va anuntam ca am primit cadou de la Spada doua cutii cu acest gemuri, va anunt ca una din ele va pleca catre voi.

Pentru a castiga aceste gemuri trebuie sa urmati 2 pasi:

1. Dati share concursului pe pagina voastra de facebook (pagina sa fie publica, astfel incat sa pot verifica share-ul).

2. Lasati un singur comentariu in care imi spuneti ce reteta as putea pregati cu unul din gemurile St. Dalfour – ceva ce nu exista deja pregatit in lista mea de retete.

Castigatoarul va fi cel care ma va inspira sa realizez reteta propusa, asa ca aveti in vedere sa fie un comentariu bine explicat (fara cantitati exacte) a ceea ce va doriti.

Concursul se desfasoara in perioada 20 -27 noiembrie ora 24.00, iar castigatorul va fi anuntat in aceasta postare in data de 30 noiembrie, in cadrul acestei postari.

Premiul va fi expediat doar pe teritoriul Romaniei, de catre agentia Spada.

Succes!!

 

Castigatorul acestui concurs este Monica. Propunerea ei a fost “piept de pui cu portocale si ghimbir in stil asiatic”.

Felicitari!

Astept pe adresa de email datele de contact.

Comentarii

  • Rulada cu crema de branza si dulceata de cirese amare .

  • Asiye Acar

    Prajitura cu biscuiti si gem de capsuni

  • Simo Florina

    Colțunași cu gem de vișine, aromați cu vanilie și “perpeliți” prin zahăr brun <3

  • Somai Camelia

    Cornuletele cu dulceata de cirese amare, sunt un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Sunt fragede si aromate si o data ce ai inceput sa mananci, e cam greu sa te mai si opresti. Nu va mai povestesc nimic altceva, ci va scriu reteta ca sa va puteti convinge voi insiva de ceea ce va povesteam mai sus.
    Pentru preparare aveti nevoie de:
    galbenusuri, zahar pudra; un praf de sare, faina, untura, dulceata de ciresese amare, zahar vanilat, smantana grasa (de casa).
    Incepem prin a amesteca faina, untura si galbenusurile si treptat adaugam smantana si un praf de sare.
    Se framanta bine, pana cand aluatul capata o consistenta nelipicioasa.
    Se imparte aluatul in trei parti egale, se intinde fiecare parte cu ajutorul unui sucitor, apoi se unge fiecare bucata cu untura topita. Se ruleaza toate cele trei bucati si se pun la frigider pentru 2 ore, ca sa se fragezeasca. Dupa cele doua ore de stat la frigider, se mai repeta inca o data procedeura de intins cu sucitorul, unsul cu untura si statul la frigider. Dupa care se taie bucati egale (cam de 2 cm) latime fiecare, toate cele trei bucati de aluat rulate si scoase de la frigider. Fiecare bucatica de aluat taiata, se intinde individual cu ajutorul sucitorului si se umple cu cate o lingurita de dulceata si se ruleaza sub forma de cornulet. Se introduc la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora. Se servesc doar dupa ce s-au racit complet, date prin zahar pudra, amestecat cu un plic de zahar vanilat.
    Pofta buna!

  • Daniela

    Daca as avea cele 5 sortimente de gem St.Dalfour,le-as folosi pe toate intr-un delicios cozonac Rosenkrantz…ca tot vin sarbatorile de iarna cu miros de cozonac!!!Mai exact as framanta un aluat de cozonac pufos,l-as imparti in 5 bucati din care as umple 5 rulade diferite cu gem St.Dalfour:cirese,afine,portocala&ghimbir;zmeura si capsuni.Apoi as taia fiecare rulada rondele si le-as aseza aleatoriu intr-o tava tapetata cu zahar caramelizat!!! Mmmmmm….miros de cozonac si St.Dalfour…suna foarte bine!!!

  • Tartă cu gem Linzer torte
    Linzer torte se face cu gem de zmeura si migdale.

  • Emme

    de ce neaparat ceva dulce? piept de curcan la cuptor cu gem de portocale si ghimbir. ceva divin pentru pranzul de duminica

  • Granpier Rodica

    Cupcakes cu gem de cirese negre si ciocolata alba

  • orlatean andreea

    Nu sunt sigur ca cunosc toate retetele pe care le-ai postat, dar incerc 🙂
    Biscuiti fragezi si vanilati cu umplutura de dulceata de afine si glazura deasupra.
    :*

  • Dinu Ana-Maria

    Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

  • narcisa vlad

    Tort de clatite cu gem,cornulete cu gem,prajitura cu gem

  • Geta Alexiu

    rulada din pandispan cu gem de capsusni…este prajitura mea favorita

  • Chiriceanu Anca Melania

    Prajitura frageda cu razatura din aluat si gem de prune deasupra.

  • stoica claudia

    as face clatite cu gem,negresa cu gem,tort cu gem ,rulada cu gem

  • Eu as incerca sa fac o prajitura cu un jeleu facut din unul dintre gemurile ST Dafour.
    Ceva de genul acesta http://lecturisiarome.ro/2015/08/prajitura-cu-crema-de-ciocolata-si-jeleu-de-visine/
    Imi permit sa las link pentru ca ar fi cam mult de scris altfel.
    Mi-ar placea sa castig si sa incerci reteta mea folosind un gem dulce acrisor de portocale 🙂

  • Diana

    Cupcakes de vanilie cu umplutura de gem de zmeura si frosting de zmeura cu cocos… pe cat sunt de frumoase ca aspect, pe atat sunt de delicioase… yummy <3

  • ene maria

    Tarta cu nuca si gem de capsuni

  • Bianca Rogoveanu

    As folosi gemul Orange & Ginger desupra unor Crêpes Suzette, cu sos de unt si lichior Cointreau. Nu cred ca exista un desert mai imbietor in aceasta perioada a anului, mirosul de portocale si spiritul sarbatorilor, alaturi de un asemenea deliciu, ne bucura spiritul…si papilele gustative !

  • daniela antohe

    rulada din pandispan cu gem de capsusni…este prajitura mea favorita – See more at: http://dev.divainbucatarie.ro/2015/11/20/castiga-5-gemuri-st-dalfour/#sthash.PsxMB7Wx.dpuf

  • Anda Maria

    Eu as face niste fursecuri linzer cu unt,aromate,fragede,parfumate,umplute cu dulceata de portocale si ghimbir,excelente pentru atmosfera Craciunului.

  • gheorghita simona

    PRAJITURA CU GEM DE AFINE SI FRISCA

  • Liliana Bolbol

    Din dulceturile expuse pot face o rulada cu 5
    Gusturi adtfel: din aluat de cozonac impart 5 parti, fiecare intinsa si unsa bine cu una din dulceturile de mai sus. Se ruleaza si se impletesc apoi se pun in tava la crescut. Cand va fi gata cele mai bune gusturi se vor impleti cu pufosenia cozonacului, iar rezultatul va fi excelent.

  • EMIL HOSSU

    FB;EMIL HOSSU
    share; https://www.facebook.com/Hossu.Emil/posts/919512158127000?pnref=story ;prajitura cu morcovi cu cireste negre ; tort cu nuci cu gem de portocale ;gem de visine cu galuste pesmet
    SHARE; https://www.facebook.com/Hossu.Emil/posts/919512158127000?pnref=story
    SUPER CONCURS IMI PLACE FOARTE MULT

  • Hossu Claudia

    share; https://www.facebook.com/hossu.claudia/posts/1129037943780553?pnref=story; tort de clatite cu dulceata de afine si smintina;gem de visine cu pandispan si dovleac; gem de portocale cu prajitura cu miere ; share; https://www.facebook.com/hossu.claudia/posts/1129038463780501?pnref=story
    SUPER CONCURS

  • Voinea Cristina

    Cu drag imi amintesc de gustul dulce al copilariei. Reteta mea preferata gatita de bunica mea inteleapta si frumoasa va ramane intiparita in amintiri pentru totdeauna: Colarezi cu lapte si dulceata.
    Se pune un litru de lapte la incalzit intr-o oala cu fund dublu. Se pun intr-un bol faina, zaharul, zaharul vanilat, fiola de esenta de vanilie si se adauga din jumatatea de litru de lapte atata lapte cat sa devina o pasta cremoasa. Sa nu puneti tot laptele din start pentru ca riscati sa devina prea moale!Se toarna compozitia peste laptele cald, amestecandu-l tot timpul pentru a nu face cocoloase. Se tine la foc mic si se lasa pana primeste consistenta unei budinci.
    Se toarna in boluri si se adauga dulceata preferata deasupra.
    Pofta buna!

  • Nuta Nadoleanu

    placinta cu gem de portocale si ghimbir,la foile de placinta se fac exact ca cele pentru placintele clasice ,adaugand doar un pic de pors,se imparte coca de la foi in 2 ,prima foaie se pune jos,se pune gemul apoi a doua foaie si se da la cuptor,e delicioasa

  • florina

    Prajitura cu gem,nuci si bezea.

  • Rocsi Ciobanu

    Dar cate minunatii nu se pot face cu aceste gemuri, de la clatite, gogosi umplute, tarte, cornuri si alte bunatati.
    Eu sincer as pregati niste briose vanilate, tai un capacel din ele, le umplu cu putin gem (l-as prefera pe cel de portocale) iar deasupra o crema de mascarpone cu coaja de lamaie sau frisca tot cu coaja de lamaie…Mmmm, o nebunie!

  • Tort cu portocale
    Blat negresa 2 oua, 100 fr zahar 125 ml ulei, 200 ml lapte 250 fr faina 1 praf copt, 3 lingori gem de portocale cu ghimbir 50 fr cacao
    Jeleu din gem de portocale cu ghimbir ( gem)
    Crema de mascarpone

  • Prajitura cu gem sau negresa de post cu gem de cirese amare.

  • mustafa filiz

    negresa de post cu gem de cirese amare.

  • Oana Maria

    NEGRESA DE POST CU GEM DE CIRESE AMARE

  • Calmatuianu Mihaela

    Mini Cheesecake cu gem de zmeura

  • TRICA VIORICA

    Prajitura cu gem de cirese si nuca

  • m8ihaela atanxiu

    Propunerea mea este sa faceti o trata Linzer cu gem de afine.Eu pregătesc de regula in aceasta perioadă, pentru cei dragi .

  • Mie miar place prajitura cu visine. Negresa cu gem .Clătite cu gem.Raiuasa cu gem.

  • Mi-a placut asta ”ceva ce nu exista deja pregatit in lista mea de retete.”. Cam greu, deoarece ai multitudine de peajituri. Eu as proba fursecuri, gen linzer, cu dulceata de portocale si ghimbir 😉 Delicioase. >:D<

  • Prazitura cu gem.negresa cu gem

  • pantiru otilia

    Macarons cu gem de portocale cu ghimbir!

  • Andrei Daniela

    As folosi dulceata de afine in combinatie cu o prajitura ciocolatoasa si crema de vanilie !

  • engin mensa

    As face ptr prima data clasicele clatite cu gem iar dupa as face o prajitura cu gem si frisca

  • Prajitura cu gem si nuca .
    Mod de preparare
    Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul,se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent.Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g. tava se unge cu margarina Rama si se tapeteaza cu putina faina si se intinde coca ramasa.Se intinde gemul si se presara nuca.Deasupra se toarna albusurile batute spuma ca o bezea, apoi se rade coca tinuta la rece.Se da la cuptorul preincalzit in prealabil cca 1 ora sau in functie de cuptor.Este o prajitura foarte buna pentru orice ocazie.

  • Bleotu Macrina

    As prepara PRAJITURA CU GEM SI NUCA.
    Ouale se freaca cu zaharul, se adauga uleiul putin cate putin, dupa care se pune lingurita de bicarbonat, apa mineral, faina, iar la sfarsit se adauga cacao, gem si nuca si se amesteca pana se imbina toate ingredientele. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia rezultata din amestec. Se coace la foc potrivit, timp de 20 de minute. Se face testul cu scobitoarea.Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca. Intre timp, topim ciocoltata si o punem peste prajitura racita si adugam fulgi de migdale.

  • smarandache daniela

    https://www.facebook.com/smarandache.daniella/posts/1683434695225303 Cupcakes cu cirese negre si stafide.

  • Gogosi umplute cu gem si glazurate cu ciocolata alba.

  • Suciu Clementina

    Friptura de rata cu sos de dulceata din cirese amare.

  • Cristina Bala

    Prajitura casei ,as folosi gemul portocala&ghimbir in compozitia cremei si as servi o familiei mele

  • Gogoci Ramona

    clatite americane

  • Doina Ana Butman

    Prăjitura din Lorraine cu dulceata de portocale&ghimbir
    Iată, o prajitură, complet necunoscută, pentru mine, până acum câteva luni … Am descoperit-o, în cursul verii trecute, tocmai, în provincia Lorraine – Franța, cu ocazia unei vizite la nişte prieteni.
    Un deliciu, care, se pregăteşte „en un clin d’oeil”, deci, nu ezitați să o faceţi şi nu veţi fi dezamăgite de rezultat – pentru că, sincer, este atât de bună, incât, va dispărea de pe masă…”en coup de vent”!!!

  • Catalina Paun

    Un cozonac umplut cu gem fiindca tot vine Craciunul

  • Sabangeanu Antoanela

    clătite cu gem , cornulete cu gem ,papanasi cu gem si gogoși umplute cu gem sunt deserturile preferate de familia mea

  • Gabriela Gabriela Gabriela

    Tartă cu gem de visine
    Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

  • clatite cu cirese amare!

  • tort de clatite americane cu budinca si dulceata

  • Mustafa Eryn

    Clatite cu gem de visine

  • clatite cu gem

  • Adrian Baciu

    indubitabil…cornuleţe, şi papanaşi 🙂

  • Judit

    Prajitura Haios cu gem de cirese amare.

  • Judit

    Prajitura Haios cu gem de cirese amare

  • NICULCEA DANIELA

    Mousse de ciocolata cu gem de zmeura si frisca
    Mousse de ciocolata amaruie:
    250 g ciocolata amaruie
    400 ml smantana pentru frisca
    5 g gelatina
    Gelatina se puna la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie acoperita gelatina.

    Peste ciocolata rupta bucatele se toarna jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, se incorporeaza gelatina, apoi se da la frigider pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

    Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Crema de ciocolata alba se mixeaza putin, cat sa devina omogena, apoi adaugam frisca si o incorporam amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

    Se bate frisca cu zaharul si intaritorul.

    Se alterneaza un strat de mousse, un strat de gem de zmeura si la sfarsit de adauga frisca.

  • Adriana Barnovschi

    Fara sa ezit, as face una dintre retetele delicioase ale mamei, o reteta care incanta papile gustative de la prima inghititura. Pe scurt, reteta suna cam asa:
    Se face o foaie de piscot din 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina si 5 linguri de ulei. Acest piscot se unge deasupra cu gem, iar peste gem se pune o crema preparata din 150 g zahar pudra, 150 g biscuiti macinati, 150 g nuca macinata, 1 pachet unt. Deasupra se poate pune nuca macinata sau o glazura de ciocolata, dupa preferinta.

  • Intrucat gemurile prezentate se inscriu in categoria dulciurilor inofensive, iar nutritionistii recomanda consumul fructelor fara alte asocieri, ma inscriu cu o reteta sanatoasa. Se prepara un sos din gem ST.DALFOUR/orange & ginger, astfel: se adauga acetui gem, dupa consistenta dorita, suc de portocale si ghimbir ras, pentru un plus de savoare picanta. Acest sos se toarna apoi peste un fruct dulce sau fad, curatat si portionat (para, pepene galben, mango, papaya, avocado, etc) si se consuma ca atare. Aceasta reteta “Fructe dulci cu sos picant de portocale si ghimbir”, poate constitui un mic dejun sau o gustare, savuroase si bogate in antioxidanti.

  • maria

    Trigoane cu gem (de afine) si nuca.
    Aluat – 125 gr margarina, 100 gr zahar, 125 ml apa minerala, 350 gr faina, 1 praf de sare, 1 pliculet zahar vanilat, 10 ml ulei pentru intins aluatul.
    Umplutura – 125 gr gem de afine (sau orange si ginger), 50 gr nuca macinata, 1/2 lingurita esenta rom, coaja rasa de la 1/2 lamaie.
    Intr-un vas se adauga margarina taiata cuburi si apoi se aseaza pe baie de abur.
    Cand margarina incepe sa se topeasca se adauga zaharul si mixam, cca 3 min.
    Se adauga apa minerala, praful de copt praful de sare si zaharul vanilat.
    Se mixeaza din nou cateva minute, se adauga treptat faina, amestecam si mixam.
    Se adauga restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen.
    Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 min.
    Preparare umplutura
    Intr-un bol se amesteca gemul de afine, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie.
    Aluatul se intinde intr-o foaie de cca 0.5 cm si se taie in patrate uniforme. Pe fiecare patrat se adauga cate o lingurita de umplutura si se intinde usor, sub forma de cerc. Se pliaza , iar cu o furculita se unesc marginile, pentru a se pastra in interior umplutura. La final se pudreaza cu zahar vanilat.

  • Ela

    Eu as face o prajitura absolut delicioasa cu foi, gem si crema. Iata reteta:
    Pentru foi: 15 linguri ulei, 15 linguri suc de mere (suc natural, nu din comert), 5 linguri zahar, 1 varf de lingurita bicarbonat, 1 praf de sare, 3 linguri cacao, aproximativ 500 g faina.
    Pentru umplutura si decor: 1 litru nectar de portocale, 2 plicuri budinca cu gust de vanilie (sau se pot inlocui cu crema facuta in casa), 6 linguri zahar, 100 g margarina, 200 g gem, aroma dupa preferinta, cacao pentru pudrat prajitura.
    Se face un aluat potrivit de tare, se inveleste in folie si se tine la frigider ½ ora. Se imparte aluatul in 4, se intind dreptunghiuri de aluat pe foaie de copt de dimensiunea tavii (25×35 cm), se coace fiecare foaie 10-15 minute pana se rumeneste usor.
    Pentru crema, se amesteca praful de budinca cu 250 ml nectar rece. Se pune pe foc restul de nectar cu zaharul, se pune praful de budinca si se amesteca pentru omogenizare. Se tine pana se ingroasa crema. Margarina la temperatura camerei se freaca spuma si se incorporeaza treptat crema rece.
    Se unge o foaie cu crema, se suprapune a doua foaie si se preseaza usor. Se unge cu gem, se pune din nou foaie, crema, foaie etc. Foaia de deasupra va avea strat fin de gem si un strat fin de crema. Se pune prajitura la frigider, iar a doua zi se taie si se pudreaza cu cacao.

  • Monica

    Pui cu sos de portocale si ghimbir in stil asiatic

  • Robert Badica

    Fursecuri LINZER

  • Popa Anastasia

    Topping pentru Brioșe cu gem de caise ngrediente:

    2 linguri gem St. Dalfour de Caise*
    15g unt
    8 linguri zahăr pudră
    1 lingură suc de lămâie

    Mod de preparare:
    Porții: 6
    Amestecați toate ingredientele într-un bol și încălziți timp de 1 minut.
    Fie cu un pos, fie cu ajutorul unei spatule, decorați 6 brioșe.
    Lasați să se odihneasca înainte de a le servi.

  • Adina

    Prajitura Greta Garbo, de post .
    Aluatul este minunat, fraged, de la cartofi …iar combinatia dintre gemul acrisor, de Blueberry de la St. Dalfour,nuca si glazura de cacao este nemaipomenita!!!
    Daca va era dor de toate astea, le puteti savura, pe toate impreuna :D, datorita acestei minunate prajituri 🙂
    Ingrediente pentru o tava de cca. 32 cm. lungime si 22 cm. latime:

    Aluat:
    – 400 g. faina
    – 2 cartofi (cca. 300 g.)
    – 250 g. margarina
    – 250 g. zahar
    – 1 pliculet praf de copt (10 g.)
    – 1 lingura mare cacao
    – 200 g. nuci macinate
    – 1 borcan gem acrisor (cca. 350 g.), de Blueberry ,de la St. Dalfour

    Glazura:
    – 3 linguri mari de apa
    – 1 lingura cacao
    – 120 g. zahar fin
    – 2 linguri ulei

    Mod de preparare:
    Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sint gata, se paseaza.
    Margarina se freaca spuma cu zaharul si se adauga in piureul obtinut impreuna cu faina si praful de copt (ambele cernute).Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic. Daca e nevoie se mai adauga putina faina, dar nu multa pentru a nu-i “rapi”din fragezime
    Se formeaza trei bile de aluat (se lucreaza cu mainile pudrate cu faina)
    O parte de aluat se amesteca cu cacaua, cernuta, pana se incorporeaza complet. Se lasa cateva minute sa se odihneasca.Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina (eu am folosit hartie de copt) se intinde o foaie de aluat simplu. Dupa cum vedeti, eu am folosit o mini-rola de lemn cu care am intins aluatul direct in tava, dar asta mai mult pentru a o dezmorti (n-am prea ajuns s-o folosesc, si acum mi s-a parut momentul ideal pentru initierea ei :D). Voi, insa, puteti intinde aluatul pe o planseta infainata, dupa care il transferati, cu grija, in tava
    Se unge foaia de aluat cu jumatate din cantitatea de gem si se presara cu jumatate din cantitatea de nuca macinata:

    Se aseaza deasupra foaia cu cacao si se unge cu restul de gem si nuca macinata.La sfarsit se intinde aluatul simplu ramas. Se da prajitura la cuptor, la foc potrivit (180 grade C.) pentru cca. 30-35 de minute.
    Cu aprox. 5 minute inainte ca prajitura sa fie gata, se pregateste glazura, deoarece trebuie sa fie fierbinte cand e turnata peste prajitura: se amesteca zaharul cu cacaua si apa si se fierbe totul, pe foc foarte mic, 5 minute; se adauga uleiul si se mai lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se toarna peste prajitura coapta.
    Se lasa sa se intareasca glazura si se feliaza, dupa dorinta 🙂
    Se poate orna cu jumatati de nuca.
    Ffff gustoasa.

Leave a Reply to Gabriela Gabriela Gabriela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *