INGREDIENTE:
2 cepe
3 linguri ulei masline
150 g bulgur bio
200 g linte rosie bio
600 ml apa calda-fierbinte
1 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita maghiran uscat
1/2 lingurita boia dulce de ardei
2 linguri suc de rosii
1 lingurita pasta de rosii
sare
piper
patrunjel verde pentru decor
PREPARARE:
Calim in uleiul incins ceapa tocata marunt.
Adaugam bulgurul si amestecam.
Il calim1 minut impreuna cu ceapa.
Adaugam lintea rosie, amestecam si continuam sa calim 1-2 minute.
Punem condimentele (fara sare), sucul de rosii amestecat cu pasta de rosii, apoi apa fierbinte. Lasam focul mic, punem capacul si fierbem in jur de 10 minute- pana scade lichidul.
Oprim focul adaugam sare, amestecam, apoi lasam capacul pe oala inca 20-30 minute. Mancam pilaful de bulgur cu linte rosie imediat, cu putin patrunjel verde presarat.
Pofta buna!
Nici nu m-am gandit pana acum la combinatia asta de linte rosie – bulgur, dar suna bine. O sa incerc reteta de mai sus 🙂