Blat de tort din ciocolata

1 noiembrie 2015Diva in Bucatarie

Blat de tort din ciocolata. Coacem blaturile de tort pana trec proba cu scobitoarea, le lasam pe un gratar sa se raceasca, apoi le taiem si pregatim tortul.

Pentru a pregati un tort de ciocolata ultra delicios avem nevoie in primul rand de un blat bun – atat de bun incat sa iti vina sa il mananci de cum il scoti din tava. 🙂 )) Sigur, ne multumim cu cateva fasii cand il feliem, cu o lingurita din crema, iar asteptarea are pana la urma farmecul ei, nu-i asa?

INGREDIENTE:

150 g ciocolata neagra (50-70%)

150 g unt

100 g zahar pudra

150 g zahar brun

1 lingura ness

20 ml apa fierbinte

3 oua

70 ml lapte batut

120 g faina cu agent de crestere

100 g faina simpla

1 praf de sare

1/2 lingurita praf de copt

30 g praf de cacao neagra

PREPARARE:

Pornim cuptorul la 180°C. Intr-un castron cernem cele doua tipuri de faina amestecate cu praful de copt, cacao si cele doua tipuri de zahar – astfel incat faina sau praful de cacao sa nu ramana cu bulgarasi. In alt vas batem ouale cu laptele batut pana isi dubleaza volumul. Topim ciocolata neagra impreuna cu untul la baine-marie si adaugam nessul dizolvat cu apa fierbinte. Luam de pe foc cand s-au topit, amestecam bine compozitia, apoi adaugam ouale cu lapte si mixam rapid.

blat-tort-ciocolata-1blat-tort-ciocolata-2

Incorporam ingredientele solide si amestecam. Turnam aluatul in 2, 3 sau 4 tavi, in functie de grosimea pe care o dorim pentru blaturi – in cazul de fata l-am turnat intr-o tava cu diametrul de 18 si una de 20, urmand ca apoi sa obtin 4 blaturi.

blat-tort-ciocolata-3blat-tort-ciocolata-a

Coacem blaturile de tort pana trec proba cu scobitoarea, le lasam pe un gratar sa se raceasca, apoi le taiem si pregatim tortul.

Spor la lucru! 🙂

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. daca vreau sa dublez ingredientele, cantitatea de unt si de ciocolata ramane aceeasi sau trebuiesc dublate si ele? Mersi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *