Cartofi dulci si albi inabusiti cu fasole si patrunjel

28 octombrie 2015Diva in Bucatarie

Cartofi dulci si albi inabusiti cu fasole si patrunjel.

Cartofi dulci si albi inabusiti cu fasole si patrunjel

O reteta plina de arome si savoare cu cartofi dulci si albi inabusiti, acompaniata de fasole rosie si patrunjel verde pentru un gust desavarsit si culori frumoase in farfurie.

INGREDIENTE:

500 g cartofi dulci

500 g cartofi albi

4 linguri ulei

3 catei usturoi pisati

200 ml apa

300 g fasole rosie

1/2 legatura patrunjel verde

1 lingura otet de mere

1 lingura apa

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam, apoi ii taiem cuburi si ii calim in jur de 5 minute, la foc mic.

cartofi-dulci-si-albi-inabusiti-cu-fasole-si-patrunjel-1cartofi-dulci-si-albi-inabusiti-cu-fasole-si-patrunjel-2

Adaugam usturoiul pisat, apa si lasam la foc mic, cu capac, inca 5 minute. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat. Dupa acest interval mutam totul intr-un vas termorezistent, acoperim si lasam la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15-20 minute.

cartofi-dulci-si-albi-inabusiti-cu-fasole-si-patrunjel-3cartofi-dulci-si-albi-inabusiti-cu-fasole-si-patrunjel-4

Verificam dupa acest interval daca sunt gata. Daca cuptorul are o putere mai mica este posibil sa mai avem nevoie de 10 minute, dar este putin probabil acest lucru – in acest caz mai adaugam foarteputina apa si amestecam sa nu se lipeasca. Adaugam fasolea si patrunjelul tocat cand scoatem cartofii din cuptor. Stropim cu otet diluat cu apa si amestecam pana se omogenizeaza. Gustam si adaugam dupa gust sare, piper, otet.

Mancam imediat.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Nu sunt mare fana a mancarurilor ce au un compozitie cartofii, insa chiar imi place cum arata aceasta si nu pare ceva simplu, atat la aspect cat si la gust. Chiar merita incercata, multumesc de reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *