Ciocolata alba de casa

14 august 2015Diva in Bucatarie

Ciocolata alba de casa. Este desertul perfect pentru petrecerile copiilor, dar si pentru perioadele in care nu vrem sa pornim cuptorul sau suntem in criza de timp.

Ciocolata alba de casa pregatita din lapte praf este delicioasa si se pregateste foarte usor, folosind doar 5 ingrediente pe care le puteti procura usor, chiar de la coltul blocului.

Este desertul perfect pentru petrecerile copiilor, dar si pentru perioadele in care nu vrem sa pornim cuptorul sau suntem in criza de timp.

Ei bine ciocolata de casa ne vine in ajutor. Putem retine ideea si pentru sarbatori, caci ar da bine pe masa de Craciun, revelion sau Sarbatori Pascale – doar sa o decoram de sezon.

Ciocolata alba de casa este ideala pentru mamicile care vor sa le ofere copiilor deserturi fara cacao.

Putem pregati ciocolata de casa in forma de batoane, ca in copilarie, dar o putem face si in forme speciale de silicon, asa cum am facut eu aici.

Ciocolata de casa este cea mai buna, si este perfecta cand o facem noi, cand stim ce punem in ea.

Nu cred ca exista copil care sa nu fi mancat un baton de ciocolata de casa. Am sa va spun ca da dependenta.

Reteta este foarte simpla si se face foarte usor. Cu reteta mea nu veti da gres, va asigur! Important este sa faceti siropul cu consistenta corecta – un sirop „legat”, a carei proba o puteti face punand o picatura de sirop intre doua degete.

Daca in momentul in care acestea se indeparteaza unul de altul ramane un fir intins de sirop, inseamna ca am obtinut ceea ce trebuia. Nu se lasa la fiert nici prea mult, ca sa nu se caramelizeze.

NU FOLOSITI LAPTE PRAF PENTRU BEBELUSI!

Ciocolata alba de casa am pregatit special pentru petrecrea de cununie a surorii unui prieten cu care colaborez pe diverse proiecte „dulci”.

M-am gandit sa ii ofer aceste floricele dulci in locul unui buchet de flori ce se va ofili.

Am lucrat rapid dupa ce am amestecat siropul cu unt, esenta de vanilie si laptele praf, pentru ca in momentul in care se raceste compozitia nu mai poate fi modelata, intinsa.

Ciocolata alba de casa cu lapte praf este un desert ce poate fi pregatit de orice incepator in ale gatitului. Este mult mai sanatoasa decat cea cumparata din magazin.

Este unul din deserturile pe care prefer sa le pregatesc vara, atunci cand aleg sa fac deserturi fara coacere. Am o multime de sugestii din aceasta categorie, asa ca daca aveti nevoie de cateva sugestii, pueti sa va inspirati dand click aici.

Alte retete de ciocolata de casa gasiti daca apasati pe titlul retetei:

  1. ciocolata de casa
  2. ciocolata de casa cu nuci – reteta video
  3. ciocolata de casa din lapte condensat

In ceea ce priveste ciocolata alba de casa sau orice baton de ciocolata puteti pregati folosind lapte praf alimentar.

Daca vreti sa vedeti cum se face ciocolata alba de casa va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:

Ingrediente ciocolata alba de casa:

300 g zahar

130 ml apa

130 g unt (80% grasime)

1 lingurita esenta vanilie

250 g lapte praf  – NU SE FOLOSESTE LAPTE PRAF PENTRU BEBELUSI !!

Optional: merisoare, alune, nuci, caise uscate, stafide

Mod de preparare ciocolata alba de casa:

Pentru a pregati ciocolata de casa trebuie sa avem toate ingredientele la indemana, pentru ca in procesul de pregatire nu avem timp sa scoatem si sa cantarim untul din frigider.

Tot in acest moment amestecam laptele praf daca vrem cu merisoare, alune, nuci sau alte fructe uscate (dupa gustul fiecaruia).

Punem apa cu zaharul la fiert si lasam 4-5 minute sa fiarba in clocot. Trebuie sa fie ca un sirop gros, gen miere de albine care curge.

Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie si untul.

ciocolata-alba-de-casa-1ciocolata-alba-de-casa-2

Amestecam rapid, omogenizam compozitia, apoi o turnam peste laptele praf si amestecam iar.

Punem ciocolata alba in forme de bomboane, prajiturele sau intr-o tava mica, nivelam si dam la rece pentru minim o ora, apoi putem manca.

Decorul pentru bomboane din ciocolata alba il punem imediat dupa ce am pus-o in forme, astfel va ramane lipit si nu exista riscul sa cada.

Pofta buna!

Ma puteti urmari si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gaseiti daca apasati aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Nu stiam cum se face ciocolata alba.Multumesc pentru reteeta.Grozava ideea,mai ales si ca as putea face si cateva cadouri dulci.

  2. Buna ziua! A iesit foarte buna la gust, dar compozitia nu se incheaga. Am respectat reteta, insa nu imi dau seama ce am facut gresit. 😔
    Am pus-o intre biscuiti sa o mancam mai usor 😊

  3. Nu recomand! Nu se încheagă deloc oricât ai tine-o la rece. Am respectat exact rețeta, dar din pacate a rămas semi-lichida. Pacat.

  4. După ce a stat o noapte la frigider, ciocolata a rămas tot moale. Am folosit cantitățile date.
    Nu o mai recomandați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *