Gogosi cu ciocolata la cuptor

3 iulie 2015Diva in Bucatarie

Gogosi cu ciocolata la cuptor. Mixam 40 g unt cu zahar, apoi adaugam oul si omogenizam. Turnam 20 g unt topit si racit, apoi laptele, amesetecand dupa fiecare in parte.

Gogosi cu ciocolata pregatite la cuptor sunt varianta in care evitam prajitul si obtinem gogosi moi, pufoase si aromate, glazurate cu ciocolata si ornamente astfel incat sa ii cucerim pe musafiri de la prima bucatica. Putem lasa o parte din ele doar pudrate cu zahar, se vor termina si acestea rapid!

INGREDIENTE:

(pentru 16 buc.)

1 ou

120 g zahar

60 g unt

170 ml lapte

200 g faina

1 lingurita rasa praf de copt

2 lingurite cacao neagra

1/2 lingurita coaja rasa portocale

1/2 lingurita esenta de rom

Pentru topping:

150 g ciocolata cu lapte

50 g ciocolata neagra

4 linguri lapte

1 lingurita ulei

80 g ornamente de ciocolata

PREPARARE:

Mixam 40 g unt cu zahar, apoi adaugam oul si omogenizam. Turnam 20 g unt topit si racit, apoi laptele, amesetecand dupa fiecare in parte.

unt-zahar-ou-1gogosi-cu-ciocolata-la-cuptor-2

Incorporam faina amestecata cu praf de copt si cacao, esenta de rom si coaja rasa de portocale si omogenizam compozitia. Ungem formele speciale de gogosi cu unt si faina, apoi punem aluatul obtinut astfel incat sa umplem formele doar pe jumatate si coacem gogosile in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-12 minute (pana trece testul cu scobitoarea).

gogosi-cu-ciocolata-la-cuptor-3gogosi-cu-ciocolata-la-cuptor-4

Le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi le glazuram cu ciocolata topita cu lapte si ulei (la microunde)  si ornamente de ciocolata.

gogosi-cu-ciocolata-la-cuptor-5

Pofta buna!

Iata ce frumoas le-a ornat Octavia!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *