Salsa pico de gallo

23 iunie 2015Diva in Bucatarie

Salsa pico de gallo. Toate ingredientele sunt tocate marunt si sunt acompaniate de un dressing realizat cu suc de lamaie verde (limeta sai lime), amestecat cu ulei, sare si piper.

Salsa „Pico de Gallo” este o salata gustoasa, numita in bucataria mexicana  „salsa proaspata”. Este realizata din rosii tocate, ceapa, coriandru (eu nu-l folosesc pentru ca mi se pare ca are gust de sapun 🙂 )) si il inlocuiesc cu patrunjel), jalapenos (sau alt ardei iute), sare, piper si suc de limette. Salsa pico de gallo este o reteta din bucataria mexicana care se pregateste foarte usor si rapid, cu ingrediente pe care le gasiti in  orice magazin sau le aveti deja in casa.

Toate ingredientele sunt tocate marunt si sunt acompaniate de un dressing realizat cu suc de lamaie verde (limeta sai lime), amestecat cu ulei, sare si piper.

Este perfecta si pentru a insoti orice friptura pregatita la gratar. Merge si langa o portie de orez, cartofi la cuptor, legume la gratar. O putem servi alaturi de tortilla chips sau in prepararea unor feluri principale precum tacos sau fajitas.

Retetele mele din bucataria mexicana:

Textura pentru salsa pico de gallo peste crocanta si nu trebuie confundata cu reteta de salsa, care este un sos gros, ingredientele fiind transformate in sos intr-un blender. Dar, nu veti gasi niciodata o reteta de salsa pico de gallo cu ingrediente gatite. Acestea trebuie sa fie proaspete!

Salsa de gallo inseamna „ciocul cocosului”. Nu se stie de unde vine aceasta denumire, dar este posibil ca aceasta sa fie inspirata de culorile proaspete. Pe de alta parte in salsa pico de gallo se regasesc culorile steagului mexican: rosu, alb si verde.

Pentru a obtine o reteta delicioasa de pico de gallo trebuie sa aveti rosii coapte dar ferme, cu gust bun. Daca folosti rosii mari indepartati semintele si excesul de lichid. Cand taiati ardeiul iute jalapeno nu uitati sa va puneti manusti. Indepartati fibrele si semintele ardeiului. Este important sa folositi lamaie verde (limete sau lime).

Salsa pico de gallo se lasa la temperatura camerei! Nu se pune in frigider, precum alte salate.

Salsa Pico de Gallo face parte din seria de retete pregatita special pentru proiectul propus de Oana (Savori urbane) The Food Connection – O calatorie culinara in jurul lumii. Luna aceasta ajungem in Mexic, iar Laura Laurentiu va fi gazda, intreaga colectie a celor  24 bloggeri implicati urmand a fi prezentata in data de 15 iulie pe pagina ei. Sunt sigura ca veti gasi retete foarte apetisante si veti putea sa va inspirati sa le pregatiti si voi.

Daca vreti sa vedeti cum se pregateste salsa „Pico de Gallo” va las lista de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:

500 g rosii tip prunisoara (rosii Roma)

2 ardei tip jalapeno  sau 2 ardei iuti medii de alt tip

1 ceapa alba mica

1 catei usturoi pisat

1/2 legatura patrunjel verde

2 lingurite suc limette

2 linguri ulei masline

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Am tocat rosiile cuburi mici (cat de mici putem si avem rabdare), apoi ardeii, patrunjelul si ceapa.

salsa-pico-de-gallo-1

Le-am amestecat intr-un castron adaugand usturoiul pisat, suc de lime si sare.

Am acoperit si am lasat 1 ora la temperatura camerei astfel incat sa se combine perfect aromele. Am gusta pentru a verifica daca este nevoie de sare sau suc de lime.

Pentru mine a fost perfecta asa.

Pofta buna!

Va astept si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel, daca va abonati, ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Deci arata incredibil de bine. Acum ca tot e vara, o astfel de salata la rece, din frigider, e un deliciu. Mai presus de atat, ador mancarurile picante!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *