Carnitas de porc la slow cooker

15 iunie 2015Diva in Bucatarie

Carnitas de porc la slow cooker. Dupa ce eliminam grasimea de pe carne o taiem felii de 1.5 -2 cm. Le punem peste ceapa. adaugam sucul de portocale si cel de lime,  usturoiul si ardeiul iute.

Carnitas de porc este o reteta mexicana. O putem pregati  si in mijlocul verii, fara sa ne pese de caldura daca detinem un Crock-Pot. Daca nu avem aparatul respectiv, va trebui sa pornim cuptorul si sa pregatim la foc mic (120°) in jur  de 8 ore carnea taiata fasii intr-un vas cu capac, astfel incat sa fie frageda si sa se rupa foarte usor dupa ce a fost pregatita.

Aceasta reteta am pregatit-o special pentru proiectul propus de Oana (Savori urbane)The Food Connection – O calatorie culinara in jurul lumii . In luna iunie ajungem in Mexic, iar Laura va fi gazda, urmand ca viitoare colectie a celor  24 bloggeri implicate sa fie prezentata in data de 15 iulie pe pagina ei, asa ca veti avea de unde sa va inspirati. 😉

INGREDIENTE:

800 g pulpa de porc – cantarita dupa ce am eliminat grasimea

1 ceapa mare feliata

2 catei usturoi tocati

1/4 lingurita chimen macinat

1 lingurita oregano uscat

3/4 lingurita sare

1/4 lingurita piper proaspat macinat

1 l supa concentrat de pui

1 lingura ardei iute tocat marunt

sucul de la 2 portocale coapte

sucul de la 1 limette

Pentru servit:

tortilla mici

ceapa alba

patrunjel verde (coriandru pentru cine suporta gustul)

suc de lime

PREPARARE:

Punem in vasul ceramic ceapa taiata felii, condimentele si supa.

carnitas-de-porc-la-slow-cooker-1

Dupa ce eliminam grasimea de pe carne o taiem felii de 1.5 -2 cm. Le punem peste ceapa. adaugam sucul de portocale si cel de lime,  usturoiul si ardeiul iute.

carnitas-de-porc-la-slow-cooker-2

Punem capacul si pornim aparatul pe temperatura “High” pentru 6 ore, astfel incat carnea se va gati incet si va devani frageda si gustoasa.

Dupa acest interval verificam daca este facuta. Este posibil sa mai aiba nevoie de 30 minute, in functie de grosimea feliilor. Scoatem carnea din slow cooker, o taiem fasii si o punem intr-un vas termorezistent. Strecuram lichidul in care a fost pregatita carnea, punem putin peste carne, apoi o dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15-20 minute, pana se rumeneste.

carnitas-de-porc-la-slow-cooker-3

In acest timp taiem ceapa cubulete, patrunjelul verde si pregatim felii de limette.

Aranjam carnea pe foaia de tortilla, ceapa si patrunjelul, apoi stoarcem putin suc de limette.

Mancam imediat.

carnitas-de-porc-la-slow-cooker-a

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *