Chec cu ciocolata alba si coacaze

12 iunie 2015Diva in Bucatarie

Chec cu ciocolata alba si coacaze. Retetetele de chec sunt ieftine, usoare si cele mai la indemana deserturi pregatite de oricine vrea sa faca ceva bun pentru familie sau prieteni.

Chec cu ciocolata alba si coacaze, o combinatie incredibil de buna si de speciala. Se pregateste usor, ca orice chec, dar are dezavantajul de a se termina prea repede. Este atat de bun, incat nu ii poti rezista.

Retetetele de chec sunt ieftine, usoare si cele mai la indemana deserturi pregatite de oricine vrea sa faca ceva bun pentru familie sau prieteni.

Coacazele sunt fructe acrisoare, pline de proprietati ce ajuta organismul.

Gustul dulce acrisor al unei felii de chec cu ciocolata alba si coacaze rosii este cel care te va seduce si vei dori sa nu te opresti la o singura felie.

O sa va arat cum puteti face unul din cele mai bune si pufoase checuri cu ciocolata alba.

Textura usor umeda data de compozitia cu unt si putin iaurt este perfecta.

Imi place si prezentarea acestui chec cu ciocolata alba si coacaze rosii. Contrastul dintre alb si rosu il face tare frumusel.

Am foarte multe retete de chec pregatite pe blog, sunt peste 70 si le gasiti pe toate stranse intr-o singura postare, aici. 

Daca va plac coacazele rosii va invit sa pregatiti un gem foarte bun. Reteta acestuia o gasiti in acest link. 

Am pus retete dulci si sarate, dar si retete vegane / de post, asa ca toata lumea va gasi ceva care sa ii placa, sa se inspire si sa faca un desert rapid si delicios.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec cu ciocolata alba si coacaze rosii.

Ingrediente chec cu ciocolata alba si coacaze,:

5 oua

120g de zahar

120 gunt

1 lingura iaurt grecesc (gros)

180 gfaina + 1 lingurita faina pentru fructe

100 g ciocolata alba

2 linguri lapte

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt

100 g coacaze rosii

Pentru decor:

50 g ciocolata alba

1 lingura lapte

20 g coacaze rosii

Mod de preparare chec cu ciocolata alba si coacaze,:

Preincalzim cuptorul la180°C. Mixam 4 galbenusuri cu zahar pana devin o spuma, apoi adaugam 1 ou intreg. Adaugam untul topit si racit si o lingura de iaurt, apoi ciocolata topita la baine-marie cu 2 linguri lapte (o frecam putin cu o lingurita cand o scoatem din microunde) si amestecam. Incorporam faina amestecata cu praf de copt, apoi mixam albusurile cu un plic de zahar vanilat si le adaugam amestecand usor pana omogenizam compozitia.

chec-cu-ciocolata-alba-si-coacaze-1  chec-cu-ciocolata-alba-si-coacaze-2a

Tavalim coacazele spalate si uscate prin faina. Turnam un strat de aluat in tava tapetata, apoi presaram un rand de fructe, acoperim cu aluat, punem iar fructe si terminam cu aluat.

chec-cu-ciocolata-alba-si-coacaze-3  chec-cu-ciocolata-alba-si-coacaze-4

Coacem checul 45 minute, apoi il lasam sa se raceasca pe un gratar. Putem sa il decoram cu ciocolata alba si coacaze sau doar cu zahar pudra.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Este la fel de savuros pe cat arata de frumos. L-am facut de multe ori si de fiecare data am avut succes. Chear si acum am doua tavi in cuptor.Felicitari.

    1. Spune undeva spre final! “apoi mixam albusurile cu un plic de zahar vanilat si le adaugam amestecand usor pana omogenizam compozitia.” !
      Zi minunată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *