Lasagna vegetariana (nu vegana/ de post) te poate surprinde in mod placut prin gustul pe care il are. Legumele proaspete si delicioase isi imbina aromele intr-o gustoasa lasagna ce va invita sa o savurati cu pofta. 🙂
INGREDIENTE:
250 g foi proaspete lasagna
Pentru sosul de legume:
4 linguri ulei
200 g vinete
200 g dovlecei
1 ceapa mare
50 g praz (partea alba)
1 morcov mediu
cate 1 felie ardei gras colorat (rosu, galben si verde)
150 g ciuperci champignon
700 ml suc rosii
1 lingurita busuioc uscat
sare
piper
1 lingurita rasa zahar
1/2 lingurita otet balsamic
250 mozzarella pentru pizza rasa
Pentru sosul bechamel:
30 g unt
30 g faina
500 ml lapte
sare
piper
1 varf cutit nucsoara
PREPARARE:
Pregatim sosul bechamel. Pentru inceput fierbem laptele, apoi il luam de pe foc. Topim untul, iar cand incepe sa sfaraie adaugam faina. Amestecam bine cu o lingura sau un tel pana se omogenizeaza. Calim faina putin, fara sa o lasam sa se coloreze. Turnam laptele treptat si dizolvam faina. Adaugam sare, piper si nucsoara si lasam sa fiarba la foc mic pana capata consistenta unui sos. Avem grija sa amestecam cat de des putem cand incepe sa capete consistenta pentru a nu se lipi. Cand il luam de pe foc lipim o folie alimentara direct de acesta pentru a nu forma pojghita.
Taiem vinetele si dovleceii cuburi mici. Le saram si le lasam sa scurga intr-o sita pentru 30 minute (putem sa le stoarcem putin in mana dupa acest interval, astfel incat sa eliminam lichidul din acestea). In acest timp calim ceapa si prazul in 2 linguri ulei incins – in jur de 2 minute.
Adaugam morcovul ras si ardeii tocati si continuam sa calim inca 2-3 minute, apoi adaugam vinetele si dovleceii si mai calim 3-4 minute.
Tocam ciupercile cubulete si le calim separat, in 2 linguri ulei, apoi le punem peste restul legumelor si le lasam sa se imprieteneasca in jur de 2-3 minute.
Punem sosul de rosii, sare, piper, busuioc, zahar si otet balsamic si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand cat de des putem, pana se ingroasa compozitia.
Luam de pe foc si incepem asamblarea. Pe fundul unui vas termorezistent punem un strat de sos bechamel, apoi o foaie de lasagna, sosul de legume si mozzarella. Continuam asamblarea exact in aceasta ordine, si terminam cu foia de lasagna ce va fi acoperita de sos bechamel.
Coacem lasagna cu legume in jur de 30 minute in cuptorul preincalzit la 200°C. O lasam putin sa se raceasca, apoi o putem portiona si manca.
Pofta buna!
Comentarii
Ce mult imi place.Sigur am s-o incerc si eu.
Acum am foi de lasagna uscate dar o sa incerc sa le prepar eu.
🙂
Cat de bine arata!
Multumesc!
Arata atat de apetisant!
Multumesc, Rocsy!
Buna cred ca este si cu legume..
chiar este!
De unde apar morcovii in text, caci nu se regasesc la ingrediente, si cam ce cantitate/. sau cu ochiometrul?
Am corectat, multumesc pentru atentionare. 🙂
Am facut-o si eu si este foarte buna.Musafirii mei au fost foarte încantati de ea Le-a placut foate mult!
Nu e vegetariana e cu lapte si ouă sosul!
Este vegetariana . Afla diferența dintre vegetarian și vegan .
Este lacto vegetariana
Am făcut rețeta ieri și a fost foarte gustoasă!
Chiar și prietenii mei foarte înnebuniți după carne au fost impresionați.
Multumesc!
Vegetarian înseamnă fără carne
@Adriana
Am făcut și eu lasagna după rețeta asta și a ieșit foarte gustoasă, mulțumesc! Dar ca să fie treaba treabă, am mai adăugat și niște parmezan în sosul bechamel și gustul a fost astfel amplificat 🙂
Multumesc pentru aprecieri! Ma bucur ca v-a placut!
Se poate face cu foi de lasagna din comerț?
da, sigur! Gasiti foi proaspete si in comert!
trebuiesc fierte foile de lasagna/
NU este nevoie.
Buna ziua, îmi puteți spune va rog cam care era dimensiunea tăvii la aceasta lasagna ?
Multumesc
Cristina