Verrine cu branza de vaci si cirese – desert la pahar cu cirese

4 iunie 2015Diva in Bucatarie

Verrine cu branza de vaci si cirese – desert la pahar cu cirese. Verrine este termenul in franceza pentru un desert sau un aperitiv consumat in pahar mic.

Verrine cu branza de vaci si cirese – desert fara coacere cu cirese.

Verrine este termenul in franceza pentru un desert sau un aperitiv consumat in pahar mic.

In general acestea au prezentare in straturi, iar termenul tradus literalmente inseamna ” sticla protectoare” .

Sunt elegante, seducatoare si probabil le-ati descoperit in vitrinele unor cofetarii sau la evenimente unde exista candy-bar-uri.

Un desert la pahar este usor de pregatit, delicios, elegant si seducator.

Daca faceti verrine cu branza de vaci si cirese trebuie sa aveti in vedere ca se termina aproape imediat, asa ca dublati cantitatile.

Eu le-am pregatit cu ce aveam in acel moment in casa (un pachetel de branza si cateva cirese) pentru fiul meu si prietenul lui.

verrine cu branza de vaci si cirese overrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese

Puteti sa adaptati reteta pe care v-o propun mai jos, daca folositi pahare mai mari. Puteti pune piscoturi intre straturile de branza si cirese sau puteti sa puneti pe fundul paharului un strat de biscuiti digestivi sfaramati si amestecati cu unt topit, obtinand un delicios cheesecake la pahar.

Iata si alte deserturi fara coacere la pahar:

  1. eton mess – bezele + casuni + frisca
  2. desert cu zmeura si mascarpone
  3. mousse de ciocolata

Deserturile fara coacere sunt rapide, usor de facut, iar eu am pe blog peste 70 retete. Le gasiti pe toate daca dati click aici.

Daca vreti sa vedeti cum se pregateste cel mai bun si mai frumos desert la pahar cu crese, va las mai jos lista de ingredient si modul de preparare pentru verrine cu branza de vaci si cirese:

Ingrediente verrine cu branza de vaci si cirese:

(pentru 2 portii)

200 g cirese (fara samburi)

120 ml apa

1/2 bat scortisoara

1 lingura cu varf zahar tos

1 lingurita rasa amidon

250 g branza vaci cremoasa sau ricotta

50 ml smantana pentru frisca

1/2 lingurita pasta de vanilie

1 plic zahar vanilat

1 lingura cu varf zahar pudra

frunza de menta pentru decor

Mod de preparare cerrine cu branza de vaci si cirese:

Pentru a pregati verrine cu branza de vaci si cirese am pus la fiert ciresele in apa cu zahar tos si scortisoara. Le-am lasat in jur de 3 minute, apoi le-am luat de pe foc si am scurs lichidul separat.

verrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese-1

Am dizolvat amidonul in sirop, apoi am pus iar la foc mic pentru un minut.

Am oprit focul, am adaugat ciresele si am amestecat usor pentru a le acoperi uniform cu sosul obtinut. Am lasat compozitia sa se raceasca.

verrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese-2

In acest timp am mixat  branza de vaci cu pasta de vanilie, smantana pentru frisca, zahar vanilat si zahar pudra.

verrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese-3

Cand s-au racit ciresele am asamblat desertul in pahare: am pus cate o lingura de cirese cu sos in fiecare paharel, am acoperit cu un strat de branza de vaci, apoi am repetat operatiunea pana am terminat branza si ciresele.

Le-am pus la frigider 30 minute, apoi le-am oferit copiilor. Au fost mancate in mai putin de 2 minute.

Sper ca veti incerca si voi acest deliciu.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *