Vinete indiene – bharta (bhurtha)

30 mai 2015Diva in Bucatarie

Vinete indiene – bharta (bhurtha). Coacem vinetele la gratar, in cuptor sau pe ochiul aragazului, apoi le curatam de coaja si le lasam sa se scurga 30 minute.

Baingan bharta face parte din bucataria traditionala din India si Pakistan. Este o mancare vegetariana, cu legume tocate si vinete pregatite la gratar pe carbune sau direct pe foc, pentru a pastra aroma de fum in gustul final. Pregatita in mod special in nordul Indiei, se mananca avand alaturi orez, paine sau pe post de garnitura. Bharta se pronunta BHURR-taah si este posibil sa fie intalnita in meniuri sub numele „vinete Bhurtha”.

INGREDIENTE:

2 vinete medii

2-3 linguri ulei vegetal

1/2 lingurita  garam-masala

1 ceapa rosie mare

1 lingurita ghimbir ras

1 lingurita usturoi pisat

2 rosii medii decojite si tocate

1/2 lingurita turmeric

1/2 lingurita coriandru uscat – eu nu am folosit

1/4 lingurita piper cayenne

1 varf cutit praf chilli

sare dupa gust

piper negru proaspat macinat

PREPARARE:

Coacem vinetele la gratar, in cuptor sau pe ochiul aragazului, apoi le curatam de coaja si le lasam sa se scurga 30 minute.

vinete indiene bhurtha 1

In acest timp incingem uleiul, calim semintele de garam masala cateva secunde (fara sa le ardem!), apoi adaugam ceapa rosie, gimbirul si usturoiul si continuam sa calim pana ceapa devine sticloasa si moale.

vinete indiene bhurtha 2vinete indiene bhurtha 3

Adaugam rosiile, si restul de condimente si continuam sa calim in jur de 2-3 minute, apoi punem si vinetele si lasam la foc mic in jur de 10 minute, amestecand cat de des putem – mancarea este gata cand se evapora tot lichidul.

vinete indiene bhurtha 4vinete indiene bhurtha 5

Gustam si adaugam sare si piper daca este cazul.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *