Cheesecake cu nutella fara coacere

29 mai 2015Diva in Bucatarie

Cheesecake cu nutella fara coacere. Punem biscuitii intr-o tava cu pereti detasabili si ii apasam cu un pahar pana obtinem o masa compacta. Dam la rece si pregatim crema. Amestecam nutella cu ricotta si mascarpone.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

300 g biscuiti divestivi

120 g unt

Pentru crema:

600 g ricotta

500 g mascarpone

400 g nutella

2 linguri Amarula (sau lichior ciocolata) – optional

50 ml frisa lichida

12-14 g gelatina

Pentru decor (optional):

70 g ciocolata

3 linguri lapte

PREPARARE:

Maruntim biscuitii, apoi ii amestecam cu untul topit.

cheeseake-cu-nutella-1cheeseake-cu-nutella-2

Punem biscuitii intr-o tava cu pereti detasabili si ii apasam cu un pahar pana obtinem o masa compacta. Dam la rece si pregatim crema. Amestecam nutella cu ricotta si mascarpone.

cheeseake-cu-nutella-3cheeseake-cu-nutella-4

Putem adauga si 2 linguri Amarula (sau lichior ciocolata) daca din acest cheesecake vor gusta doar adulti. Dizovam gelatina cu frisca lichida, apoi o punem la baine marie. In momentul in care devine lichida punem 2 linguri din crema cu nutella, amestecam, apoi turnam totul peste crema noastra de cheesecake si mixam la viteza mare.

cheeseake-cu-nutella-5cheesecake-cu-nutella-6

Turnam compozitia peste blatul de biscuit. Topim la microunde ciocolata cu laptele (30-60 secunde la putere maxima), amestecam bine, apoi decoram dupa libera inspiratie cheesecake-ul. Il dam la rece pentru 6-8 ore, apoi putem sa il taiem.

cheesecake-cu-nutella-a

Pofta buna!

Multumesc Diana Gabriela Dima pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna ziua! Eu vad in poza ca dupa stratul maro inchis de crema mai este un strat mai deschis apoi ornamentul. Acela cum este facut?? Ca gelatina cu frisca se amesteca cu toata crema .?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *