PiȘi – placinte turcesti

16 mai 2015Diva in Bucatarie

PiȘi – placinte turcesti. Le prajim in ulei incins, apoi le scoatem pe servete de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Pentru ca este week-end am pregatit o portie de placinte. Nu stiu cum sunteti voi, dar eu am spor la gatit sambata. Placintele de fata se numesc „Piși” si fac parte din bucataria tradionala turceasca, reteta fiind inspirata din link-ul de aici. Reteta am pregatit-o pentru proiectul #TheFoodConnection , pornit la sugestia Oanei de la Savori Urbane. Calatoria noastra culinara a ajuns in Turcia, iar gazda retetelor propuse de 24 bloggeri culinari va fi gazduita de Simplu si bun.

INGREDIENTE:

450 g faina

1/2 lingurita sare

2 lingurite zahar

1 pachet drojdie uscata

250-270 ml apa calda

Pentru umplutura:

200 g telemea (eu am folosit feta)

1 legatura patrunjel

optional: 4 lingurite smantana groasa/iaurt

PREPARARE:

Combinam toate ingredientele intr-un bol si framantam pana nu se mai lipeste de maini si de vas, apoi lasam aluatul sa creasca timp de 1 ora in loc cald (sau pana isi dubleaza volumul).

pisi-placinte-turcesti-1pisi-placinte-turcesti-2

In acest timp cu o furculita maruntim branza feta (sau telemea) si o amestecam cu patrunjel tocat marunt si smantana. Impartim aluatul in 8-10 bile (in functie de marimea pe care vrem sa o dam placintelor), le intindem si le umplem cu crema de branza pe jumatate, acoperim cu jumatatea cealalta si lipim marginile.

pisi-placinte-turcesti-3pisi-placinte-turcesti-4pisi-placinte-turcesti-5pisi-placinte-turcesti-6

Le prajim in ulei incins, apoi le scoatem pe servete de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

pisi-placinte-turcesti-7pisi-placinte-turcesti-8

Putem lasa „Piși” fara umplutura, in acest caz lasam aluatul mai gros si il prajim ca atare.

Servim „Piși”alaturi de un ceai turcesc sau o ceasca de cafea turceasca.

pisi-placinte-turcesti-a

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna. Reteta ta este f interesantă, dar nu este 100% turcească. In Turcia nu exista branza Feta. Aceasta este specific greceasca, ba mai mult, marca înregistrată. A fost probabil o greșeală de traducere sau interpretare. „White cheese” sau „beyaz peynir” in turca este mai degrabă echivalentul pt telemea de vaca. Feta probabil era data ca varianta, dar atunci se iese din tematica rețetelor Turcești. O zi buna si spor la gătit.

  2. Bunica mea din Bulgaria le facea, doar ca fara smantana si verdeata, doar cu branza telemea de vaca. La final le mancam cu iaurt de casa. Foarte bune!

  3. Bune îmi amintesc de copilărie,în Dobrogea unde locuiesc foarte mulți de etnie turcă ca zonă mai ales orașul Măcin vei găsi mereu multe feluri de mâncare ce se pregătesc din timpuri străvechi și cu mândrie ne hrănim sănătoși cu multe delicatese turcești ďe aici se vede ca națiile se pot înțelege foarte bine și culinar.Felicitari.

  4. Si eu sunt din Macin si acolo am invatat
    sa gatesc preparate carora nu le mai stii obarsia! De la placinta dobrogeana la stiuca umpluta,de la musaca la baclavale, de la ghisman la nalangâte! Aceste „pisi” noi le numeam brânzoaice si le facem cu branza telemea de oaie, uneori le puneam si marar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *