Paine cu chefir

4 mai 2015Diva in Bucatarie

Paine cu chefir. Painea cu chefir este moale, pufoasa si foarte gustoasa. Primele felii le-am mancat goale, de pofta 🙂 .

Painea cu chefir este moale, pufoasa si foarte gustoasa. Primele felii le-am mancat goale, de pofta 🙂 .

Ingrediente paine cu chefir:

650 g faina

1 lingura rasa sare

1 lingurita zahar

30 g drojdie proaspata

1 lingura ulei masline

150 ml apa calda

250 ml chefir la temperature camerei

1 ou batut

Mod de preparare paine cu chefir:

Punem ingredientele lichide (apa, chefir, ulei, ou batut), apoi faina amesteata cu sare si zahar si drojdia.

paine-cu-chefir-1paine-cu-chefir-2

Lasam aparatul de paine sa framante si sa dospeasca painea, apoi o mutam intr-un vas termorezistent.

Coacem painea in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 40 minute, avand grija sa punem pe fundul cuptorului un vas mic (termorezistent) cu apa.

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca pe un gratar.

paine-cu-chefir-3paine-cu-chefir-4

Sa aveti spor la pregatit paine cu chefir!

Pofta buna!

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. E minunata!
    Nu ne mai putea opri din mancat painea goala!
    Sigur o sa o mai fac, acum am copt-o in tava de cozonac, data viitoare o fac rotunda 🙂

    Multumim pentru reteta!
    Corina

  2. Este foarte buna, simplu de facut, si este buna si cand se invecheste!
    Ce-mi place mie la ea ca nu trebuie framantata cine stie ce (nu am masina, am facut-o de mana) si nici nu am pus-o la crescut, dar a crescut mai mult decat suficient in cuptor. Foarte practica, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *