Tort de ciocolata cu crema de branza si capsune

18 aprilie 2015Diva in Bucatarie

Tort de ciocolata cu crema de branza si capsune. Un tort cu ciocolata, crema de branza si capsune inseamna rasfatul pe care il acordam celor dragi sau musafirilor intr-o zi de primavara.

Un tort cu ciocolata, crema de branza si capsune inseamna rasfatul pe care il acordam celor dragi sau musafirilor intr-o zi de primavara.

Daca ar fi sa leg intre un tort simplu de ciocolata si un tort de ciocolata cu crema de branza si capsune, in aceasta perioada l-as alege clar pe al doilea.

Ciocolata o pastrez pentru toamna si iarna, acum imi doresc lucruri mai simple, mai racoritoare.

O combinatie reusita daca vrem sa facem un cheesecake intr-o alta prezentare, fapt pentru care cei care adora cheesecake-ul nu se vor opri la o felie… šŸ™‚

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tort de ciocolata cu crema de branza si capsune:

INGREDIENTE:

Pentru blat:

(24cm)

6Ā oua – separam albusul de galbenus

6 linguri apa

12 linguri zahar

12 linguri faina

2 linguri praf de cacao neagra

1 lingurita coaja rasa de portocala

Pentru sirop:

120 ml apa

1 lingura varfuita zahar

1 lingura lichior ciocolata

Pentru crema:

250 g ricotta

175 g mascarpone

100 g + 2 linguri zahar pudra

1/2 lingurita pasta de vanilie

100 g ciocolata alba

2 linguri lapte

200 ml frisca lichida

250 g capsune

Pentru decor:

3-4 linguri din crema de mai sus

100 g unt

4 linguri zahar pudra

100 ml frisca lichida

100 g ciocolata alba

2 linguri lapte

500 g capsune

1 plic gelatina rosie -optional.

fulgi de ciocolata

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput blatul.Ā Mixam albusurile cu un praf de sare pana se umfla, apoi adaugam apa.

Continuam sa mixam, adaugand treptat zaharul, pana se intareste astfel incat albusul nu cade de pe paletele mixerului.

Punem galbenusurile, amestecam de sus in jos usor, cu o paleta, apoi incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao, iar la final adaugam coaja rasa de portocale.

Turnam aluatul in tava si il oacem 45 minute la 180Ā°C (cuptorul sa fie preincalzit la aceasta temperatura).

In acest timp mixam ricotta, mascarpone si 100 g zahar pudra. Adaugam apoi pasta de vanilie.

tort-de-ciocolata-cu-crema-de-branza-si-capsune-1tort-de-ciocolata-cu-crema-de-branza-si-capsune-2

Mixam frisca lichida cu 2 linguri zahar pudra pana se intareste (dar nu foarte tare!), apoi topim la microunde ciocolata cu 2 linguri lapte. Adaugam frisca si ciocolata in crema de branzeturi si amestecam.

Pastram intr-un bol 3 linguri din crema pentru decor.

Taiem capsunele in cuburi si le incorporam in crema de branza cu ciocolata, amestecand pana se omogenizeaza.

tort-de-ciocolata-cu-crema-de-branza-si-capsune-3tort-de-ciocolata-cu-crema-de-branza-si-capsune-4

Tortul racit il taiem in 3 blaturi relativ egale, pe care le insiropam usor.Ā Asamblam tortulĀ punand cremaĀ cu capsune intre cele 3 blaturi. Pentru topping si uns marginile tortului mixam crema pastrata cu unt si 2 linguri zahar, ciocolata alba topita cu 2 linguri lapte la microunde (si racita pe cat posibil, pentru a nu topi untul) si cu 100 ml frisca lichida mixata cu 2 linguri lapte pana se intareste.

tort-de-ciocolata-cu-crema-de-branza-si-capsune-5-0tort-de-ciocolata-cu-crema-de-branza-si-capsune-6

Aranjam jumatati de capsune pe partea superioara iar marginea tortului o imbracam in fulgi de ciocolata. Optional putem pune gelatina rosie peste capsune, dar cu mare grija caci se va topi untul din crema daca gelatina este prea fierbinte.

Lasam tortul la rece minim 4 ore, apoi putem sa il feliem si sa mancam. O felie am reusit sa salvez pentru detaliu, restul s-a terminat in cateva minute dupa ce l-am pus pe masa. šŸ™‚ ))

tort-de-ciocolata-cu-crema-de-branza-si-capsune-7

Yammy!

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de Youtube:

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. arata fenomenal de bine! si cum au aparut si primele fructe de primavara (nu de la noi, ce-i drept) e gata de preparat…acum cautam ocazia perfecta! multumesc pentru reteta!

  2. Mmm… cum arata!!! Abia astept sa iasa capsunile de la noi, mi se par mult mai parfumate.
    Imi poti spune ce diametru are tava in care ai copt blatul? As vrea sa-l fac si eu, si sa stiu cat de mare iese.
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *