Ied in sos de portocale
Ied in sos de portocale. O reteta de friptura de ied pregatita la foc mic timp indelungat, asezonata cu condimente aromate, ne va incanta papilele gustative la maxim.
O reteta de friptura de ied pregatita la foc mic timp indelungat, asezonata cu condimente aromate, ne va incanta papilele gustative la maxim.
Carnea va fi moale, frageda si super gustoasa. 🙂
INGREDIENTE:
2 pulpe ied marinate 24-48 ore
2 portocale medii
1 ceasca mare ulei
1 ceasca mare vin
1 bat foarte mic scortisoara
sare
piper
cimbru
4 catei usturoi feliati
1 lingurita turmeric
1 lingurita sofran
1/2 lingurita boia dulce de ardei
1/2 lingurita scortisoara
1 lingura ghimbir tocat marunt
1 lingurita cimbru
PREPARARE:
Pulpele de ied le asezonam cu sare, piper si restul condimentelor enumerate, usturoi si ghimbir, apoi le punem intr-o tava in care am pus ulei si vin.
Acoperim cu staniol astfel incat pulpele sa fie inchise ermetic si lasam in cuptorul preincalzit la 120°C. Lasam astfel timp de 75 minute.
Dupa acest interval acoperim pulpele cu felii de lamaie, punem si batul de scortisoara in sos, acoperim cu staniol la loc si crestem temperatura la 160°C. De data aceasta lasam in jur de 90-120 minute.
Scoatem apoi staniolul, feliile de portocala le lasam in sos, iar iedul il lasam sa se rumeneasca pe ambele parti. Stim ca este facuta carnea in momentul in care se desprinde de pe os.
O mancam imediat, avand alaturi garnitura preferata. Noi am avut couscous si tabouleh. 🙂
Pofta buna!
Vai cum arata… De mult zic sa i-au si eu un ied.. si mereu apare altceva..
Anul viitor!