Prajitura de post cu migdale si nuca de cocos

28 martie 2015Diva in Bucatarie

Prajitura de post cu migdale si nuca de cocos. Pentru cei are tin post sau pentru cei care au eliminat lactoza si ouale din alimentatie, aceasta prajitura va fi rasfatul perfect pentru o pauza langa o ceasca de ceai.

Pentru cei are tin post sau pentru cei care au eliminat lactoza si ouale din alimentatie, aceasta prajitura va fi rasfatul perfect pentru o pauza langa o ceasca de ceai.

INGREDIENTE:

400 ml lapte din orez cu migdale

50 g crema de cocos

25-30 ml ulei

350 g faina

100 g amidon

50 g nuca de cocos

200 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

1 plic praf de copt

1 varf cutit bicarbonat

30 g migdale macinate

30 g nuca macinata

1/4 lingurita scortisoara

1 lingurita coaja rasa de portocale

Pentru decor:

60 g zahar pudra

1 lingurita praf de cacao neagra

15 ml lapte migdale fierbinte

1 lingurita ulei

PREPARARE:

Amestecam intr-un vas faina, amidonul, zaharul, nuca de cocos, praful de copt si bicarbonatul. In alt vas amestecam laptele de migdale cu crema de cocos si uleiul, apoi le turnam peste ingredientele solide.

prajitura-de-post-cu-migdale-si-nuca-de-cocos-1

Amestecam si adaugam coaja rasa de portocale, apoi nucile, migdalele si scortisoara.

prajitura-de-post-cu-migdale-si-nuca-de-cocos-2aprajitura-de-post-cu-migdale-si-nuca-de-cocos-3b

Turnam compozitia in tava si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea, apoi o lasam sa se raceasca pe un gratar.

prajitura-de-post-cu-migdale-si-nuca-de-cocos-4

Putem sa o servim doar pudrata cu zahar sau pregatim o glazura simpla amestecand zaharul cu cacao, apoi cu laptele fierbinte si ulei.

Decoram conform inspiratiei de moment.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *