Pasca cu branza si nuca de cocos

25 martie 2015Diva in Bucatarie

Pasca cu branza si nuca de cocos. Pregatim aluatul de cozonac si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

pasca cu nuca de cocos diva in bucatarie o

INGREDIENTE:

(pentru o forma cu diametrul de 20 cm)

Pentru blat:aluat de cozonac – jumatate din compozitia unui cozonac

Pentru crema de branza:

300 g branza de vaci

350 g ricotta

1 ou+2 galbenusuri

125 g zahar tos

2 plicuri zahar vanilat

1/2 lingurita pasta de vanilie (esenta)

75 g nuca de cocos

1 lingura smantana

2 linguri lichior oua

2 linguri amidon

1 lingura gris

PREPARARE:

Pregatim aluatul de cozonac si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Cu putin timp inainte de a modela aluatul in forma cu pereti detasabili pregatim crema de branza amestecand branzeturile cu 1 ou, 2 galbenusuri, zahar tos si zahar vanilat, nuca de cocos, amidon, gris si pasta de vanilie.

pasca-cu-nuca-de-cocos-1  pasca-cu-nuca-de-cocos-2

Adaugam lichiorul de oua sau de ciocolata alba si amestecam.

Impartim aluatul astfel incat sa avem o parte mai mare pentru blat si o parte mica pentru decor (in proportie aproximativa de 70 si 30%).

Intindem blatul in cerc, astfel incat atunci cand il punem in tava sa intoarcem o bucata mica (de 1 cm) peste branza.

pasca-cu-nuca-de-cocos-3  pasca-cu-nuca-de-cocos-4

Realizam decorul si il punem peste marginea intoarsa.

Coacem pasca cu branza si nuca de cocos in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 30 minute, apoi la 180° C pentru 30-40 minute – in functie de puterea cuptorului din dotare, pana se coace aluatul.

Oprim cuptorul si lasam pasca inca 10 minute, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Ungem marginile cu miere de albine.

pasca-cu-nuca-de-cocos-5

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *