fbpx

RETETE RECENTE

PASCA CU BRANZA SI NUCA DE COCOS

March 25, 2015 | CATEGORIA

pasca-cu-nuca-de-cocos

INGREDIENTE:

(pentru o forma cu diametrul de 20 cm)

Pentru blat: aluat de cozonac – jumatate din compozitia unui cozonac

Pentru crema de branza:

300 g branza de vaci

350 g ricotta

1 ou+2 galbenusuri

125 g zahar tos

2 plicuri zahar vanilat

1/2 lingurita pasta de vanilie (esenta)

75 g nuca de cocos

1 lingura smantana

2 linguri lichior oua

2 linguri amidon

1 lingura gris

PREPARARE:

Pregatim aluatul de cozonac si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Cu putin timp inainte de a modela aluatul in forma cu pereti detasabili pregatim crema de branza amestecand branzeturile cu 1 ou, 2 galbenusuri, zahar tos si zahar vanilat, nuca de cocos, amidon, gris si pasta de vanilie.

pasca-cu-nuca-de-cocos-1

Adaugam lichiorul de oua sau de ciocolata alba si amestecam.

pasca-cu-nuca-de-cocos-2

Impartim aluatul astfel incat sa avem o parte mai mare pentru blat si o parte mica pentru decor (in proportie aproximativa de 70 si 30%). Intindem blatul in cerc, astfel incat atunci cand il punem in tava sa intoarcem o bucata mica (de 1 cm) peste branza.

pasca-cu-nuca-de-cocos-3

Realizam decorul si il punem peste marginea intoarsa.

pasca-cu-nuca-de-cocos-4

Coacem pasca cu branza si nuca de cocos in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 30 minute, apoi la 180° C pentru 30-40 minute – in functie de puterea cuptorului din dotare, pana se coace aluatul. Oprim cuptorul si lasam pasca inca 10 minute, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Ungem marginile cu miere de albine.

pasca-cu-nuca-de-cocos-5

Pofta buna!

Comentarii

Leave a Reply to Alina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *