Tort cu crema diplomat si ananas

16 martie 2015Diva in Bucatarie

Tort cu crema diplomat si ananas. Pentru a pregati crema mixam pentru inceput zaharul cu cele 2 galbenusuri.

tort-cu-crema-diplomat-si-ananas-1

INGREDIENTE:

(pentru un tort cu diametru de 20 cm)

Pentru blat:

3 oua

150 g zahar

70 ml ulei

120 g faina

1 lingurita coaja rasa de portocale

Pentru crema diplomat:

50 ml compot ananas

10 g gelatina praf

75 g zahar

2 galbenusuri

1 lingurita cu varf faina

1/2 lingurita coaja rasa de portocala

50 ml compot ananas

100 ml lapte

2 linguri lichior de oua

150 ml frisca lichida

200 g fructe ananas din compot

Pentru decor:

4 linguri lichior oua

1 plic gelatina incolora

1 lingura zahar pudra

200 g frisca

PREPARARE:

Pentru a pregati crema mixam pentru inceput zaharul cu cele 2 galbenusuri.

tort-cu-crema-diplomat-si-ananas-a

Punem gelatina la inmuiat cu 50 ml compot din ananas. Batem frisca pana se intareste, dar nu foarte tare, astfel incat sa nu capete aspect de unt mixat. Dizolvam faina in compotul de ananas si punem la foc mic impreuna cu coaja rasa de portocale. Adaugam treptat laptele si lasam pe foc pana da semne ca fierbe. Amestecam continuu cateva minute, apoi luam de pe foc si adaugam galbenusurile. Mixam rapid si aducem compozitia la foc continuand sa amestecam pana incepe sa capete consistenta.

Luam de pe foc si punem in acest moment gelatina la baine-marie. Cand se dizolva, punme 2-3 linguri din compozitia de lapte cu oua peste gelatina, amestecam apoi turnam totul peste crema. Mixam la viteza maxima. Adaugam frisca batuta si omogenizam.

tort-cu-crema-diplomat-si-ananas-b

Fructele din compot le tocam bucati mai mici, apoi le punem in crema.

tort-cu-crema-diplomat-si-ananas-c

Taiem blatul astfel incat sa obtinem 3 blaturi. Blatul de la baza il insiropam cu putin compot apoi punem jumatate din crema.

tort-cu-crema-diplomat-si-ananas-d

Asezam al doilea blat, il acoperim cu crema si terminam cu al treilea blat. Lasam tortul la rece 1 ora, apoi il putem decora cu frisca sau dupa inspiratie. Putem fierbe 4 linguri de lichior oua cu gelatina incolora si 1 lingura zahar pudra pentru  1 minut, turnatm pe partea de sus a tortului, apoi lasam sa se intareasca. Pe margine putem decora cu frisca.

Din pacate nu am mai multe poze, s-a mancat repede. 🙂

Delicios!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *