Prajitura de post cu banane si nuci

5 martie 2015Diva in Bucatarie

Prajitura de post cu banane si nuci. Amestecam uleiul cu apa minerala, sucul de portocale si zaharul, apoi adaugam banana si o pasam bine (putem folosi un mixer vertical pentru aceasta etapa).

O prajitura aromata si foarte gustoasa, ce completeaza colectia de retete cu dulcuri de post, o sa va placa cu siguranta, asa ca nu ezitati sa o treceti pe lista retetelor ce le veti incerca.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

(20*20cm)

100 ml ulei

70 ml suc proaspat portocale

80 ml apa minerala

100 g zahar tos

125 g banana coapta

75 g nuci tocate fin

1/2 lingurita scortisoara

1/2 lingurita coaja rasa portocale

1/2 lingurita extract de vanilie

180 g faina

1/2 pachet praf de opt

1 praf de sare

Pentru glazura:

120 g zahar pudra

2 lingurite praf de cacao neagra

30 ml apa fierbinte

1 lingurita ulei fierbinte

PREPARARE:

Amestecam uleiul cu apa minerala, sucul de portocale si zaharul, apoi adaugam banana si o pasam bine (putem folosi un mixer vertical pentru aceasta etapa).

prajitura-de-post-cu-banane-si-nuca-1prajitura-de-post-cu-banane-si-nuca-2

Incorporam apoi nucile, scortisoara, exctractul de vanilie, coaja rasa de portocale, faina, praful de copt si un praf de sare.

prajitura-de-post-cu-banane-si-nuca-3prajitura-de-post-cu-banane-si-nuca-4

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea (25-30 minute). Soatem prajitura si o lasam sa raceasca pe un gratar. In acest timp punem la fiert 30 ml apa cu o lingurita ulei. Cand sunt fierbinti le turnam peste zaharul pudra amestecat cu cacao si omogenizam compozitia. O turnam si o intindem imediat peste prajitura.

prajitura-de-post-cu-banane-si-nuca-5prajitura-de-post-cu-banane-si-nuca-6

Cand se intareste glazura o putem taia in cuburi.

Super delicioasa si aromata!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *