Tagliatelle cu rosii coapte, fasole verde si sos de patrunjel

4 martie 2015Diva in Bucatarie

Tagliatelle cu rosii coapte, fasole verde si sos de patrunjel. Chiar daca gatim fara oua, unt, lapte, carne, pastele trebuie sa fie fierte corect, asa ca respectam timpul de fierbere indicat de ambalaj.

Reteta de tagliatelle cu rosii coapte, fasole verde si sos de patrunjel este una din cele mai gustoase retete de paste de post, potrivita si pentru cei care au ales un stil de viata vegetarian sau vegan.

In perioadele de post putem gati simplu si gustos in acelasi timp. Retetele sunt mai rapide, dar avem o adevarata provocare in a pune pe masa ceva nou, care sa impresioneze prin gust si prezentare.

Pastele, atat de versatile, daca nu au ou, se pot combina in zeci de variante de post, care de care mai interesante, cu arome, gusturi si texturi diferite, in asa fel incat la final sa avem in farfurie un preparat final plin de savoare.

Chiar daca gatim fara oua, unt, lapte, carne, pastele trebuie sa fie fierte corect, asa ca respectam timpul de fierbere indicat de ambalaj.

Mai tinem cont de un amanunt important: la 100 g de paste folosim 1 l de apa si 1 lingurita de sare.

Sotul si copilul meu nu sunt mari amatori de retete vegetariene, dar aceasta le-a placut foarte mult. Sosul de patrunjel a fost cel mai important in toata ecuatia aceasta.

Sosul era gandit ca un pesto, dar fara parmezan parca nu mi-a venit sa folosesc aceasta denumire. Daca nu tineti post (sau cel putin nu pe cel ortodox), puteti pune 20-30 g parmezan ras in sosul acesta.

Tagliatelle cu rosii coapte, fasole verde si sos de patrunjel cuceresc prin gust si culoare. Ce poate fi mai frumos decat sa avem o farfurie frumos colorata, cu un miros ispititor? Pofta vine doar cand ai farfuria in fata.

Mai multe retete cu mancare de post gasiti in aceasta postare, iar intreaga colectie de retete de post, grupata pe categorii (aperitive, mancare, supa, desert) este aici.

Reteta de tagliatelle cu rosii copate, fasole verde si sos de patrunjel nu este doar foarte gustoasa, imi place foarte mult coloristica ce te face sa poftesti inca de cand o vezi.

Iata ingredientele si modul de preparare pentru tagliatelle cu rosii coapte, fasole verde si sos de patrunjel:

INGREDIENTE:

250 g tagliatelle

250 g fasole verde congelata (gatita la aburi in prealabil)

200 g rosii cherry

ulei

1 ceapa

3 catei usturoi

2 legaturi patrunjel

1 lingura seminte de pin

50 ml ulei de masline

1 catel usturoi

1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

optional – parmezan

sare

piper

oregano

PREPARARE:

Taiem rosiile in jumatate le stropim cu ulei, sare, piper si oregano si le coacem in jur de 10 minute in cuptorul preincalzit la 200°C. Punem si pastele la fiert in apa cu sare.

tagliatelle-cu-rosii-coapte,-fasole-verde-si-sos-de-patrunjel-1

Calim o ceapa tocata fin in 2 linguri ulei, apoi adaugam fasolea verde si ontinuam sa sotam 2 minute. Adaugam 2 catei usturoi pisati, sare, piper si putina coaja rasa de lamaie si mai calim 1 minut.

tagliatelle-cu-rosii-coapte,-fasole-verde-si-sos-de-patrunjel-2tagliatelle-cu-rosii-coapte,-fasole-verde-si-sos-de-patrunjel-3

Pregatim sosul de patrunjel punand patrunjelul spalat bine fara coditele mari cu semintele de pin, ulei de masline si 1 catel mare de usturoi la mixerul vertical sau intr-un robot de bucatarie.

Daca nu tinem post putem adauga si 1 bucata parmezan taiata fasii subtiri sau parmezan ras fin.

tagliatelle-cu-rosii-coapte,-fasole-verde-si-sos-de-patrunjel-4

Scurgem pastele si pastram 1 polonic din apa in care au fiert.

tagliatelle-cu-rosii-coapte,-fasole-verde-si-sos-de-patrunjel-5

Punem apa in care au fiert pastele peste fasolea verde, adaugam sosul de patrunjel si rosiile coapte, amestecam usor, apoi punem pastele.

tagliatelle-cu-rosii-coapte,-fasole-verde-si-sos-de-patrunjel-6

Le amestecam usor pentru a nu le rupe si le lasam pe foc in jur de 1 minut.

Le mancam imediat, asa ca va doresc pofta buna!

tagliatelle-cu-rosii-coapte,-fasole-verde-si-sos-de-patrunjel-0

Va invit sa imi urmariti retetele prezentate si pe canalul de YouTube Diva In Bucatarie.

Aici este o reteta de post cu quinoa, pregatita in stil mexican.

Ma gasiti si pe Instagram aici.

Daca vreti sa le aratati si altora ce bunatati faceti, va invit in grupul Gatesc cu Prietenii.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Daca ma intrebi de aparatul cu care am pregatit sosul atunci este vorba de un mixer vertical de la Philips.

  1. Buna! Nu, te intrebam de ce aparat folosesti tu pt framantat, iti ceream un sfat. am luat un robot si nu mi a placut. am zis sa iau un mixer cu bol sau o masina de facut paine ca stiu ca are si program de framantare. Tu ce parere ai? mc mult!

    1. „APARATUL” meu este mama si uneori eu. Cand pregatesc foarte multe retete intr-o zi folosesc masina de paine Moulinex (doar pentru framantat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *