Maioneza de post – cu lapte de soia

2 martie 2015Diva in Bucatarie

Maioneza de post – cu lapte de soia. Este gustoasa si o putem folosi la salate, cartofi pregatiti natur, copti sau prajiti.

Maioneza fara oua a fost o surpriza placuta: se pregateste foarte repede, fara riscul de a se taia si este tare gustoasa. In reteta de mai jos este pregatita cu lapte de soia, dar merge si cu lapte de vaca – se pregateste in acelasi mod.

INGREDIENTE:

150 ml lapte de soia

300 ml ulei

sare

1 lingurita mustar

1 lingura suc lamaie

PREPARARE:

Punem in vasului mixerului vertical laptele, uleiul si sarea.

maioneza-de-post-cu-lapte-de-soia-1

Introducem mixerul pana in fundul vasului, il pornim si il mentinem in acea pozitie pana vedem ca s-a ingrosat compozitia (in maxim 2 minute). In acest moment adaugam mustarul si sucul de lamaie si mixam ridicand usor de jos in sus pana compozitia devine groasa, asa cum este maioneza obisnuita.

maioneza-de-post-cu-lapte-de-soia-2

Este gustoasa si o putem folosi la salate, cartofi pregatiti natur, copti sau prajiti.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Eu cred ca uleiul din compozitie este mai nociv (oricare ar fi el) decat 2 galbenuse. Dar o reteta cu lapte soia fara uleiuri ?

    1. Galbenusurile nu sunt tocmai inofensive…mai ales crude!
      Cred ca puteti folosi ulei de floarea soarelui presat la rece care este destul de sanatos, deci nu rafinat, tot ce este rafinat este nesanatos! dar e posibil sa se schimbe putin aroma maionezei avand in vedere ca uleiul este mult mai aromat. Sau am mai vazut maioneze din cartofi si telina…spor!

  2. Cea mai buna optiune pt mesele de la sfarsit de an! Daca nu stii, nu ti dai seama ca efectiv maioneza nu contine oua si e pe testate 🙂 eu am adaugat si un morcov fiert pt culoare si asa am eliminat orice dubiu! O recomand, este f gustoasa!

  3. Ce lapte de soia folositi si unde găsiți? eu am tot cautat dar gasesc numai băutura de soia, nu scrie ca ar fi lapte. Am incercat cu această băutură de soia si nu iese.

  4. Am probat si eu cu lapte din soia,, dar ulei masline,, o fi asta cauza?! (nu mi-aesit!) am pus si lamie, mustar?!
    , chuar imi diresc mult sa stou cum sa fav si de ce nu mia venit bine,, a ramas ff lichida!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *