Bomboane Raffaello din lapte condensat

24 februarie 2015Diva in Bucatarie

Bomboane Raffaello din lapte condensat, cremoase si delicioase, simple si usor de facut.

Bomboanele „Raffaello” din lapte condensat se pregatesc foarte usor. Reteta de bomboane Raffaello de casa, cremoase si delicioase, este simpla, o poate pregati orice incepator in ale gatitului, cu ingrediente ce pot fi procurate usor. Nu necesita ingrediente complicate si nici tehnici speciale, asa ca le putem realiza impreuna cu cei mici pentru a ne distra impreuna. 🙂

Bomboane Raffaello pregatite in casa cu lapte condensat pot fi cel mai simplu si mai usor desert de pregatit. Fara pretentii, gustoase si spectaculoase prin prezentare, te cuceresc prin faptul ca din cateva miscari ai reusit sa realizezi aceste bomboane.

Eu le las mai mult timp in frigider, pentru ca compozitia sa se intareasca, dar pot fi pregatite si imediat.

Iubitorii deserturilor cu nuca de cocos vor adora reteta de bomboane Raffaello de casa. Copiii in mod special vor face un obicei in a va cere sa mai pregatiti inca o data aceasta reteta. Cand am pregatit prima oara aceasta reteta am ramas uimita de cat de usor se fac si mai ales de textura cremei care aduce foarte mult cu a bomboanelor din comert.

Am mai pregatit bomboane Raffaello cu lapte praf, Tort Raffaello, iar compozitia de lapte condensat cu nuca de cocos o veti regasi si in retetele de batoane de ciocolata Bounty si la prajitura Bounty.

Toate retetele de deserturi cu nuca de cocos le gasiti in aceasta postare.

Pastrarea lor, ar fi bine, sa se faca intr-o cutie etansa (pentru a nu absorbi alte misrosuri), in frigider.
Cu astfel de bomboane il veti putea astepta pe Mos Nicolae. Fulgii de cocos sugereaza zapada asternuta in timp ce acesta trece pe ghetute si lasa cadouri. Dar, le putem pregati si in timpul verii, cand nu vrem sa apelam la aragaz/cuptor. Sunt perfecte si pentru orice petrecere de copii

Am pregatit si un mic video pentru a va convinge ca sunt ceea ce unii numesc „cea mai banala reteta” de bomboane Raffaello cu lapte condensat.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru bomboane Raffaello din lapte condensat prezentat in etape cu poze sau video.

INGREDIENTE:

(30 buc)

350 g lapte condensat indulcit

220+50 g nuca de cocos

30 buc. migdale sau alune de padure

PREPARARE:

Punem intr-un bol laptele condensat (laptele cremos si indulcit, nu cel folosit pentru cafea) si 200 g nuca de cocos. Le amestecam pana se omogenizeaza compozitia si o lasam la rece pentru 3-4 ore.

bomboane-raffaello-din-lapte-condensat-1bomboane-raffaello-din-lapte-condensat-2

Dupa acest interval luam aproximativ o lingura din compozitie si o modelam in forma de bila, avand grija sa punem o migdala sau o aluna de padure in mijloc.

Dupa ce realizam intre palme bilutele le tavalim prin nuca de cocos.

bomboane-raffaello-din-lapte-condensat-3bomboane-raffaello-din-lapte-condensat-4

Le putem manca imediat, sau le pastram la rece pana in momentul in care le servim.

Iata video cu bomboane Raffello cu lapte condensat. Sper sa va abonati la canalul meu.

Yanmy!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. In Auchan au lapte condensat la cutie, dar poti incerca si in magazinele arabesti sau Mega Image.

  1. Tocmai am incercat sa fac si eu, dar mie mi-a iesit aluatul foarte lipicios…enervant de lipicios (mai ales cand a trebuit sa modelez bilutele)…l-am lasat la frigider 3 ore si jumatate…ma intreb unde am gresit???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *