fbpx

RETETE RECENTE

IEPURE IN BERE LA CUPTOR

January 30, 2015 | CATEGORIA

 

friptura iepure

Friptura de iepure in bere la cuptor – cea mai simpla si mai gustoasa friptura de iepure la cuptor cu bere.

Iepurele la cuptor in bere este fraged, suculent, foarte gustos si usor de pregatit. Gatirea la temperatura mica face ca timpul de preparare sa fie mai mare, insa asteptarea merita cu siguranta.

Carnea de iepure aduce foarte mult cu cea de pui, asa ca va fi pe placul tuturor iubitorilor de acest tip de carne. Putem marina iepurele in prealabil, pentru un gust mai bun si pentru a fi siguri ca obtinem o friptura frageda. Reteta de iepure la cuptor cu bere se face foarte usor, nu are nevoie de ingrediente speciale sau tehnici complicate.

Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase dintre tipurile de carne, fiind mai dietetica, cu un continut scazut de grasimi si este bogata in aminoacizi speciali ce o fac mai digestibila. In plus, carnea de iepure are proteine, este recomandata celor care tin diete, bolnavilor de inima, recomandata de majoritatea nutritionistilor.

Gustul savuros al acestui tip de carne ramane chiar si dupa gatirea prin fierbere, frigere, gatire la cuptor.

Iepure la cuptor cu sos din bere si ceapa, poate fi insotit de un piure de cartofi, orez, cartofi copti sau legume sotate.

Alte retete cu carne de iepure gatite de mine: tocanita cu cartofi si carne de iepure, iepure cu sos de rosii si usturoi, iepure in sos de smantana si ciuperci si marinata pentru carne de iepure. 

Sper ca toate sa va inspire si sa le pregatiti, pentru ca fiecare in parte are farmecul si gustul special.

Daca veti pregati reteta de iepure la cuptor in bere si imi trimiteti poze eu le voi publica cu mare drag, iar daca o veti distribui veti avea multumirile mele anticipate. Veti afla cat timp trebuie sa coaceti iepurele si la ce temperatura pentru a iesi fraged si foarte gustos. 

iepure-in-bere-la-cuptor

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare prezentat pas cu pas mai jos.

INGREDIENTE:

1 iepure

3 linguri ulei

1 lingura unt

1 ceapa mare

cateva crengute cimbru

150 ml supa pui

330 ml bere

2 linguri sirop de artar

sare

piper

PREPARARE:

Punem iepurele taiat in bucati la marinat timp de 48 ore.

iepure-in-bere-la-cuptor-1

Dupa acest interval il spalam si il curatam de pielite, apoi il prajim putin in ulei si unt impreuna cu o ceapa mare taiata julien.

iepure-in-bere-la-cuptor-2

Cand carnea devine aurie si ceapa sticloasa mutam totul intr-un vas termorezistent. Adaugam supa calda in care am dizolvat siropul de artar, cimbrul si berea.

iepure-in-bere-la-cuptor-3

Acoperim vasul cu folie de staniol (sau capac) si dam la cuptorul preincalzit la 160°C timp de 100-120 minute.

Dupa acest interval scoatem folia si lasam sa se rumeneasca usor pe ambele parti.

Mancam iepurele imediat cu o garnitura de orez piure de cartofi sau legume sotate

iepure-in-bere-la-cuptor-0

Pofta buna!

Comentarii

  • Ohoo, ce bine arata, cred ca e tare bun cu bere! Merita cu siguranta asteptarea!! 🙂

    • diva in bucatarie

      Sa stii ca asa este!

Leave a Reply to Dana Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *