Cozonac leu

25 ianuarie 2015Diva in Bucatarie

Cozonac leu. Cozonac in forma de leu completeaza seria incercarilor mele de aluaturi special pregatite pentru copii.

Cozonac in forma de leu completeaza seria incercarilor mele de aluaturi special pregatite pentru copii.

Am facut cozonaci de-a lungul timpului in forma de „miel”,„iepuras”,  „Mos Craciun„,  „Mos Nicolae” , „clopotel” sau „testoase„, dar lista lor poate continua cu teme haioase si atragatoare pentru cei mici.

Ce poate fi mai bun la micul dejun decat o felie de cozonac cu lapte? Asta daca nu pleca cu tot cozonacul la scoala sa il imparta cu colegul de banca. 🙂 ))

Ingrediente cozonac leu:

220 g faina

12 g drojdie

80 ml lapte cald

50 g zahar

1 praf de sare

20 g unt

1 ou mic pentru aluat

1 ou pentru uns

Pentru umplutura:

2 linguri nutella

Pentru colorat urechi si gura:

1 lingurita nutella

Pentru decorul final:

2 cuburi ciocolata topite cu o lingurita lapte

zahar

Cum sa faci cozonac leu:

Faina cernuta o punem intr-un bol mai mare.

Punem drojdia cu 2 linguri lapte cald si o lingurita zahar sa dospeasca, apoi o amestecam cu faina, restul de lapte cald in care am topit zaharul, untul topit si racit, un praf de sare si un ou batut.

Framantam aluatul foarte bine pana obtinem un aluat moale care sa nu se lipseasca de maini.

Il lasam in loc cald sa creasca in jur de 60 minute, apoi il impartim in bile care vor deveni cap, coroana, gura,  botul si urechile.

cozonacel-leu-1

Punem intai capul, apoi gura si nasul.  Spatele fiecarei bucati ce urmeaza sa fie pusa peste alta o ungem cu ou batut pentru a asigura lipirea acestora.

Intindem un dreptunghi astfel incat sa fie de lungimea cercului capului. In mijloculul dreptunghiului punem nutella, rulam si punem snurul obtinut in jurul capului.

cozonacel-leu-2

Taiem cu o foarfeca coroana leului. Coloram bila ramasa cu nutela, modelam din ea urechile si ochii daca am pastrat suficient aluat.

Mie mi-a ramas chiar si pentru a desena gura.

cozonacel-leu-3

Il lasam sa se odihneasca in jur de 15 minute in loc cald, ferit de curenti, apoi coacem cozonacelul 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 180°.

Cand este gata il scoatem siil ungem cu ou, presaram zaharul in zona mustatilor si il mai dam la cuptor cateva secunde, apoi il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Topim cuburile de ciocolata cu lapte si realizam mustatile, apoi completam decorul pentru gura. ochi si urechi.

cozonacel-leu-4

Nu-i asa ca este simpatic?

Spor la pregatit cozonacel „leu”!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Paginamea  de Facebook este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *