Salata de somon afumat cu mix de oua

24 ianuarie 2015Diva in Bucatarie

Salata de somon afumat cu mix de oua. De cand am vazut aceasta reteta de salata de somon afumat cu mix de oua mi-a ramas gandul la ea, asa ca azi am pregatit-o special pentru Sidy.

De cand am vazut aceasta reteta de salata de somon afumat cu mix de oua mi-a ramas gandul la ea, asa ca azi am pregatit-o special pentru Sidy.

A fost perfecta pentru gustul meu si sper sa va placa si voua.

Ingrediente salata de somon afumat cu mix de oua:

100 g somon afumat

2 cartofi mici fierti in coaja

5 oua de gaina fierte de consistenta tare

6 oua de prepelita fierte cu o consistenta tare

100 g cascaval ras

1/2 ardei gras rosu

5 linguri maioneza

100 g iaurt grecesc

1 lingura mustar

sucul de la 1/2 lamaie

sare

piper

1/2 legatura de patrunjel verde

Pentru decor salata de somon afumat cu mix de oua:

icre de somon

rosii

1 ou de prepelita fiert

Mod de prepaparare salata de somon afumat cu mix de oua:

Dam prin razatoarea mare cartofii fierti in coaja, ouale fierte si decojite (pastram un ou de prepelita pentru decor) si cascavalul.

Ardeiul gras il tocam cuburi mici, apoi tocam patrunjelul si somonul. Le punem intr-un bol pentru a le amesteca.

salata-de-somon-afumat-cu-mix-de-oua-1

Separat amestecam maioneza cu iaurt, sucul de lamaie, mustar, sare si piper.

salata-de-somon-afumat-cu-mix-de-oua-2

Pastram o parte din crema obtinuta pentru a decora salata, iar restul o punem peste compozitia cu somon si oua si amestecam.

Aranjam salata pe o farfurie sau intr-un castron, o acoperim cu restul de maioneza cu iaurt si decoram dupa inspiratie.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Bravo Cristina !
    Imi place foarte mult cum ti-a iesit salata…tot ve faci tu e arta !
    Multumesc frumos ca ai participat la provocarea mea !
    Te tzuc !

  2. Salut,Diva!Imi plac f. mult retetele tale.As dori o reteta de sarmalute cu carne de porc si ciuperci ,in foi de varza acra.Am gasit ceva pe net dar,nu prea convingator…sunt o persoana cam pretentioasa…
    O zi de duminica superba,succes in tot ce ti-ai propus!

    1. Draga Elena, Iti multumesc pentru aprecieri. La reteta mea de sarmale in varza murata poti adauga 400 g ciuperci champignon tocate si calite in uleiul in care am calit anterior 2 catei de usturoi si putin ardei iute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *