Prajitura de ciocolata cu miez Raffaello

18 ianuarie 2015Diva in Bucatarie

Prajitura de ciocolata cu miez Raffaello.

INGREDIENTE:

(pentru 8 bucati mari sau 16 buc mci)

Pentru blat:

70 g ciocolata neagra

50 g unt

2 oua – separam albusurile de galbenusuri

cateva picaturi esenta rom

50 g zahar

50 g faina cu agent de crestere

1 lingura amidon

1 lingurita cacao

Pentru miezul „Raffaello”:

150 g lapte condensat

60 g nuca de cocos

1 lingurita miere de albine

Pentru decor:

50 g ciocolata cu lapte

2 linguri lapte

PREPARARE:

Topim ciocolata cu untul la baine-marie.

prajituri-de-ciocolata-cu-miez-raffaello-1

Cand acestea s-au topit luam depe foc, adaugam eseta de rom, apoi gabenusurile si mixam la viteza mare.

prajituri-de-ciocolata-cu-miez-raffaello-2

Adaugam albusurile batute spuma tare cu zaharul.

prajituri-de-ciocolata-cu-miez-raffaello-3

Incorporam faina amestecata cu amidon si cacao amestecand foarte usor.

prajituri-de-ciocolata-cu-miez-raffaello-4

Turnam aluatul in forma speciala pentru prajituri si coacem timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Daca nu avem o astfel de forma coacem intr-o tava 15*15 urmand sa ne portionam cuburile si sa le scobim mijlocul cu o lingurita.

prajituri-de-ciocolata-cu-miez-raffaello-5

Le lasam sa se raceasca pe un gratar. In acest timp pregatim umplutura amestecand toate ingredientele cu o lingurita.

prajituri-de-ciocolata-cu-miez-raffaello-6

Cu mainile umede modelam 8 snururi de crema pe care le vom pune in scobitura prajiturilor.

prajituri-de-ciocolata-cu-miez-raffaello-7

Topim la microunde ciocolata cu laptele, amestecam bine si decoram prajitura.

prajituri-de-ciocolata-cu-miez-raffaello-8

Dupa ce se intareste ciocolata putem manca.

Yammy!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *