Spaghetti cu ton si ciuperci

15 ianuarie 2015Diva in Bucatarie

Spaghetti cu ton si ciuperci.

Spaghetti cu ton si ciuperci

Spaghetti cu ton si ciuperci sunt delicioase, simple si usor de facut.

Ce poate fi mai bun si mai rapid la cina decat o portie de paste cu ton, imbunatatita cu ciuperci si un sos cremos? Cand vine vorba de paste cu ton, las orice alta idee pentru a doua zi.

Este una din retetele preferate de intreaga familie.

Ne plac ciupercile si le pregatesc destul de des. Sunt in meniul nostru aproape saptamanal.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta mea de spaghetti cu ton si ciuperci in sos cremos.

INGREDIENTE:

200 g spaghetti

1 ceapa medie

20 g unt

1 lingura ulei

150 g ciuperci champignon

1 lingura faina

200 ml lapte

50 g smantana groasa

180 g ton in ulei

sare

piper coaja rasa de lamaie

patrunjel verde pentru decor

PREPARARE:

Punem apa cu sare la fiert, iar cand da in clocot adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe cutie.

spaghetti-cu-ton-si-ciuperci-baneasa-1

In acest timp pregatim sosul. Calim in untul topit si 1 lingura ulei ceapa tocata fin si ciupercile feliate.

spaghetti-cu-ton-si-ciuperci-baneasa-2

Adaugam 1 lingura faina, amestecam si lasam pe foc inca 10-15 secunde. Adaugam laptele, sare si piper.

spaghetti-cu-ton-si-ciuperci-baneasa-3

Dupa ce se ingroasa compozitia luam de pe foc si adaugam smantana, tonul scurs si coaja rasa de la o lamaie mica si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

spaghetti-cu-ton-si-ciuperci-baneasa-4

Punem pastele fierte si scurse peste sos si incercam sa le amestecam.

spaghetti-cu-ton-si-ciuperci-baneasa-5

Mancam pastele imediat, cu putin patrunjel verde presarat peste acestea.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *