Osso bucco cu paste

5 ianuarie 2015Diva in Bucatarie

Osso bucco cu paste

Osso buco cu paste, reteta din bucataria italiana.

INGREDIENTE:

3 bucati osso bucco

4-5 linguri ulei

50 g unt

1 ceapa mare tocat amarunt

1 morcov lung si subtire tocat marunt sau ras

1 tulpina apio tocata marunt

2 catei usturoi

coaja rasa de la 1 lamaie

200 ml vin alb

300 ml supa concentrata de vita/pui

100 g faina

sare

piper

patrunjel verde

Pentru servit

400 g paste tip penne Baneasa

PREPARARE:

Bucatile de carne le tavalim prin faina, apoi le prajim la foc mare pe ambele parti, timp de 2 minute pe fiecare parte.

osso-bucco-1

Scoatem bucatile de carne, rezidurile lasate de aceasta si topim in uleiul ramas 30 g unt. Calim in acestea ceapa tocata marunt si morcovul.

osso-bucco-2

Cand acestea s-au inmuiat adaugam apio si coaja de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

osso-bucco-3

Punem la loc bucatile de carne, turnam vinul si supa, adaugam cateii de usturoi taiati pe verticala, sare si piper si lasam la foc foarte mic, cu capac, in jur de 90 minute, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand.

osso-bucco-4

Cand ne apropime de final (sosul incepe sa capete consistenta) punem pastele la fiert.

Punem o bucata de osso-bucco in farfurie, adaugam paste, turnam sos peste acestea, apoi presaram putin patrunjel verde.

osso-bucco-7894

Foarte bun!!!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *