Rulada din carne tocata si muschiulet in prapur

28 decembrie 2014Diva in Bucatarie

Rulada din carne tocata si muschiulet in prapur. Rulada din carne tocata si muschiulet in prapur este de departe cea mai buna rulada de carne pe care o puteti pregati de sarbatori.

Rulada din carne tocata si muschiulet in prapur este de departe cea mai buna rulada de carne pe care o puteti pregati de sarbatori.

Rulada aceasta am descoperit-o la varul sotului meu. Am taiat un porc la cabana lui, unde are si o pastravarie mare, si cel care ne-a ajutat cu taiatul, sectionatul, impartitul pe sortimente de preparate, a pregatit si aceasta rulada.

Pentru ea a folosit carnea tocata cu care am facut si carnati, prapur si un muschiulet. Toate au fost imbracate in prapur, asa cum veti vedea in pozele de mai jos.

In acea zi am pregatit asa cum spuneam jumari, carnati, a fost sarata slanina si lasata la uscat, apoi a fost afumata, o ciorba speciala ungureasca ce se serveste inainte de pomana porcului, lebar si sangerete.

Carnea aleasa pentru a fi tocata este o carne mai grasa.

Mai multe retete traditionale de aperitive de Craciun gasiti in aceasta postare. 

Rulada din carne tocata cu muschiulet de porc in prapur este o reteta veche si o veti gasi pregatita in mod special in zona Covasna-Harghita.

rulada de carne tocata

Rulada din carne tocata cu muschiulet in prapur se face foarte usor. Va invit sa o incercati si voi, poate fi vedeta mesei de Craciun, iar voi veti primi toate aprecierile pentru aceasta specialitate.

Nu este o rulada de muschiulet umplut cu carne! Pentru asta puteti folosi direct un carnat, asa cum este reteta aceasta –  caz in care nu aveti nevoie de prapur, lasati carnea sa se faca simplu si usor, fara sa va complicati.

Mai multe retete cu muchiulet de porc gasiti aici.

Garnitura poate fi din cartofi, varza calita sau orice credeti ca v-ar placea sa aveti langa aceasta rulada de carne tocata.

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-0

Va las acum lista de ingrediente (fara cantitati, dar gasiti in explicatii tot ce trebuie sa stiti) si modul de preparare pentru rulada din carne tocata cu muschiulet in prapur. 

INGREDIENTE:

carne tocata de porc – pregatita pentru carnati de casa – in functie de marimea prapurului si a muschiuletului

1 ceapa medie calita

sare

piper

boia dulce de ardei

2 catei usturoi pisati

cimbru

2-3 buc. muschiulet de porc mici

1 bucata prapur de porc

ulei

PREPARARE:

Carnea tocata  se condimenteaza cu sare, piper si boia din belsug pentru o culoare frumoasa si se amesteca cu ceapa tocata marunt si calita in prealabil, cimbru si usturoi pisat.

Se pune peste bucata de parpur intinsa bine (aceasta a fost bine spalata inainte si tinuta in apa cu otet).

Trebuie sa avem cam 2 degete grosime de carne tocata. Condimentam si cele doua bucati de muschiulet cu sare si piper, le impletim si le punem peste carne.

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-1arulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-2a

Rulam strangand capetele la interior si prindem cu o sfoara.

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-3arulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-4arulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-1

Stropim cu ulei, condimentam cu sare, piper, boia de ardei si putin cimbru, apoi acoperim cu o folie de staniol.

Coacem in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 3 ore si jumatate, avand grija sa stropim din cand in cand cu uleiul din tigaie – eventual o mai rotim din cand in cand, cu grija mare sa nu se rupa prapurul.

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-2

Dupa acest interval de timp scoatem folia si mai lasam 15-30 minute la 180°C.

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-brulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-a

A doua metoda de pregatire a ruladei : turnam peste aceasta 3-4 cani de apa si sa o fierbem in jur de 30 minute.

O scoatem apoi si o mutam in tava, punem 2-3 linguri de untura de porc si o coacem usor pana se rumeneste. Rulada pregatita in acest mod o dam apoi la afumatoare si o servim peste cateva zile.

Sa va fie de folos!

Sarbatori fericite si mese imbelsugate!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *