Apa cu ghimbir, castravete si lamaie

22 decembrie 2014Diva in Bucatarie

Apa cu ghimbir, castravete si lamaie. Daca mancam prea mult sau avem senzatia de balonare este clar ca am mancat ceva ce nu ne face bine sau mult peste cat suporta stomacul nostru.

Apa cu ghimbir, castravete si lamaie – o solutie buna atat pentru hidratare in zilele de vara, cat si pentru a beneficia de proprietatile pe care le ofera ghimbirul sau castravetele.

Daca mancam prea mult sau avem senzatia de balonare este clar ca am mancat ceva ce nu ne face bine sau mult peste cat suporta stomacul nostru.

Pentru a scapa de senzatia de balonare ar trebui sa bem 2 l de apa plata cu ghimbir, castravete proaspat si lamaie. Pare ciudat, dar efectul este garantat si face mai bine decat orice medicament am lua. Retineti ideea šŸ˜‰ !

INGREDIENTE:

(portia este pentru 1 persoana)

2 l apa plata la temperatura camerei

1 lingurita varfuita ghimbir proaspat ras

1/3 castravete lung –Ā aproximativ 10 cm

1 lamaie

cateva frunze de menta

PREPARARE:

Scoatem o ceasca de apa din sticla, apoi adaugam ghimbirul ras, castravetele taiat fasii (dupa ce l-am curatat de coaja) si felii de lamaie. Punem in sticla si 2-3 ramuri cu frunze de menta si lasam lichidul sa traga din arome, transformandu-se intr-un adevarat elixir pentru organismul nostru. Amestecam bine dupa 1 ora, mai lasam minim trei ore (amestecand din cand in cand continutul), apoi putem bea. Daca pregatim aceasta apa cu 12 ore inainte efectul va fi si mai bun.

Sa va fie de folos!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. E minunata aceasta limonada. Lamaia este un acid puternic, are efect diuretic si este foarte indicata in alimentatia alcalina(curata candida din organism),iar castravetele este hidratant. Ghimbirul are un efect grozav impotriva greturilor si a balonarii, pastilele contra raului de masina, avion sau a raului de mare, au in compozitie ghimbir. Asa ca aceasta combinatie este ideala pentru sanatate, detoxifiere, slabit, vitaminizare… šŸ™‚

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *